Teknoloji Kali Linux Nedir, Ne İşe Yarar? Kali Linux Nasıl Ve Neden Kullanılır?

Kali Linux Nedir, Ne İşe Yarar? Kali Linux Nasıl Ve Neden Kullanılır?

04.04.2021 - 05:11 | Son Güncellenme:

Linux, serbest bir şekilde dağıtılabilen, çok kullanıcılı, çok görevli UNIX işletim sisteminin bir türevidir. Linux, İnternet ile yakından ilgili ve meraklı pek çok kişi tarafından ortak bir şekilde olarak geliştirilen ve başta IBM-PC uyumlu bireysel bilgisayarlar olmak üzere pek çok platformda çalışabilen ve hiçbir bir maliyeti olmayan bir işletim sistemidir. Kali Linux nedir, ne işe yarar? İşte, tüm detaylar.

Kali Linux Nedir, Ne İşe Yarar Kali Linux Nasıl Ve Neden Kullanılır


Kali Linux, güvenlik denetimi ve profesyonel penetrasyon testleri için gerekli olabilecek araçlarla donatılmış olan, açık kaynaklı ve Debian tabanlı olarak geliştirilmiş olan bir Linux işletim sistemi dağıtımına verilen bir isimdir.

Kali Linux Nedir?

Kali linux, tabanlı, CD’den başlatma seçeneği olan 2013 yılında BackTrack yapımcıları tarafından oluşturulan bir güvenlik kontrol işletim sistemine verilen isimdir. Kali Linux’ın içinde bulunan araçlar sayesinde Ağ güvelik testi, Windows güvenlik testleri, Arduino gibi sistemlerde test etme ve güvenlik oluşturma, Sitelerin açıklarını bulma, Site güvenliği test etme gibi işlemleri yapılabilir.

Kali Linux Ne İşe Yarar?

Kali Linux, genellikle test ortamları için sıkça kullanılır. Birbirinden farklı toolları ile hem siber güvenlikçilerin hem de yazılım geliştiricilerin sıkça başvurduğu bir dağıtım sistemidir. Kali Linux’da pek çok araç root erişimini istenir. Kali Linux için root erişimi default olacak şekilde gelişir. Kali Linux, sabit diske kurmak gerekir. Deneme ve test amacı ile USB Bellek kullanılarak sanal makinelere de kurulabilir.

Kali Linux Nasıl ve Neden Kullanılır?

Kali Linux, 600’den fazla penetrasyon test aracı bulunur. BackTrack Linux sürümlerinden farklı olarak Kali Linux 600’ün üzerinde test aracı ve penetrasyon bulunur. Eski BackTrack sürümünde işlevini yitiren ve çalışmayan tüm yazılımlar Kali’den ayrılmıştır. Bu sayede Kali çok daha sade bir işletim sistemi olarak kullanılmaya başlandı.