Teknoloji Kamera performansıyla öne çıkacak Sony Xperia Pro-I tanıtıldı!

Kamera performansıyla öne çıkacak Sony Xperia Pro-I tanıtıldı!

26.10.2021 - 11:54 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon tarafında eskisi kadar aktif olmayan Sony, kamera odağında yeni bir telefon tanıttı. Oldukça iddialı olan kamera sistemiyle bizleri karşılayan Sony Xperia Pro-I modelinde fiziksel bir deklanşör tuşu da yer alıyor.

Kamera performansıyla öne çıkacak Sony Xperia Pro-I tanıtıldı

Sony Japonya dışında satışa sunmayı planladığı bu telefon için 1.0 inç boyutunda Exmor RS sensörü tercih etti. RX100 VII kompakt fotoğraf makinesinden aldığı bu sensörün bir akıllı telefon için optimize edildiği bilgisi de eklendi.

Haberin Devamı

Kamera tarafında çalışmalarını telefona odaklayan Sony, bu model için kamera yansımalarını önlemek için Zeiss optikleri tercih etti. Bir fotoğraf makinesi gibi olduğunu aktardığı telefonun f/2.0-4.0 değişken diyaframlı ve OIS destekli 12 Megapiksel bir ana kamerası var.

Kamera performansıyla öne çıkacak Sony Xperia Pro-I tanıtıldı

Geniş açılı bir kamera olduğu aktarılan bu sensöre ek olarak telefonda F/2.4 diyaframlı ve OIS’li 50 Megapiksel 2x optik yakınlaştırma sunulan telefoto kameraya ek F/2.2 diyaframlı 12 Megapiksel ultra geniş açı kamera + 0,3 megapiksel 3D ToF sensörü eşlik ediyor.

Kamera performansıyla öne çıkacak Sony Xperia Pro-I tanıtıldı

Snapdragon 888 işlemcisinin kullanıldığı telefon 12 GB RAM ile destekleniyor. Ekran tarafında ise 6.5 inçlik 120Hz ekran yenilemeye sahip 1644x3840 piksel OLED bir panel bulunuyor.

Haberin Devamı

Cihazın Türkiye’de satılması beklenmiyor ancak diğer ülkelerde satışa çıktığında 1.800 dolarlık bir fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşacak.