Teknoloji Kaybolan Cep Telefonları Nasıl Bulunur? Kayıp Telefonunuzu Bulmak İçin Öneriler

Kaybolan Cep Telefonları Nasıl Bulunur? Kayıp Telefonunuzu Bulmak İçin Öneriler

07.12.2020 - 16:10 | Son Güncellenme:

Cep telefonları hayatın işleyişi içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle cep telefonu kullanıcılarının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Cep telefonu kullanıcıları için oldukça zor bir durum olan cep telefonunun kayıp edilmesi gibi durumlarda cep telefonunu bulmasını sağlayan yöntemler bulunmaktadır. Peki, kaybolan cep telefonları nasıl bulunur? Kayıp telefonunuzu bulmak için öneriler nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Kaybolan Cep Telefonları Nasıl Bulunur Kayıp Telefonunuzu Bulmak İçin Öneriler

Cep telefonları, kaybedildiği durumlarda oldukça panik oluşturan bir durumdur. Siz de eğer cep telefonunuzu bulamıyorsanız ne yapmanız gerektiğini hakkında fikir edinebilirsiniz. Böylece telefonunuzu kaybettiğiniz yere en kısa sürede ulaşarak telefonunuzu bulabilirsiniz.

Kaybolan Cep Telefonları Nasıl Bulunur?

- Android telefon kullanıcıları için sevindirici bir haberimiz var. Eğer öncesinde telefonunuzu bulmak için bir uygulama indirmiş olmasanız bile, Google tarafından sunulmakta olan bir servis aracılığı ile cep telefonunuza ulaşabilirsiniz.

- Google tarafından geliştirilen ve cihazımı bul isimli bir uygulama kayıp cep telefonlarını bulmak için kullanılmaktadır. Bu işlem yapılırken telefonunuzun herhangi bir WiFi ağına bağlı olması veya mobil verisinin açık olması gerekir.

- IPhone telefon kullanıcıları ise tedbirlerini telefonu kaybetmeden önce almalıdır. Telefonda bulunan ve kaybolması durumunda bulabilmeniz için olan ayarların aktifleştirilmesi gerekmektedir.

- Kayıp olan Microsoft telefonlar da eski bir sürüme sahip oldukları için bulmak biraz daha zor olmaktadır. Telefonunuz da kayıtlı olan Microsoft bilgilerine başka bir cihaz üzerinden giriş yaparak telefonunuzun yerini öğrenebilirsiniz.

- Eğer telefonunuz kayıp olmadan önce, önleminizi alırsanız böyle bir durumla karşılaştığınız takdirde telefonunuza daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

- Telefonunuz kaybolduğu zaman nerde olduğunu öğrenmeniz ve ulaşabilmeniz için birçok uygulama bulunmaktadır. Siz de içlerinden kendiniz için uygun olanını seçerek indirebilirsiniz.

Kayıp Telefonunuzu Bulmak İçin Öneriler

- İlk olarak telefonunuzu kaybetmeden önce, böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda size yardımcı olacak bir uygulama indirmeniz size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

- Eğer telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız BTK ile iletişime geçmeniz önerilmektedir. Siz de vakit kaybetmeden 444 9 777 numarası üzerinden veya 0312 232 23 23 numarasını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.