Apple Kırık iPhone ekranlarının tamiri ucuzlayabilir

Kırık iPhone ekranlarının tamiri ucuzlayabilir

07.06.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

iPhone'unuzun ekranını herhangi bir şekilde kırdığınızda veya çatlattığınızda tamiri artık daha kolay ve ucuz olacak. Uzmanlara göre Apple konuyla ilgili yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Kırık iPhone ekranlarının tamiri ucuzlayabilir

Apple tarafından sunulan iPhone ekran değişimi servis fiyatları bir hayli pahalı. Örneğin garanti kapsamında iPhone 7 Plus'ın ekran değişimi yaklaşık 600 TL iken garanti kapsamı dışında bu fiyat 1800 TL'ye kadar çıkabiliyor. iPhone 7'deki fiyat da garanti kapsamıdan yaklaşık 530, garanti dışında ise 1600 TL'yi bulabiliyor. Kullanıcılar da bu yüzden ekranı değiştirmek yerine yeni cihaz almayı tercih ediyor. Ancak Apple'ın ekran tamirini kolaylaştıran ve çok daha ucuza mal eden yeni bir sistem üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Reuters'a göre 2017 yılının sonunda Apple, iPhone ekranlarının onarılması için gereken makineyi 25 ülkede yaklaşık 400 üçünüc parti satış mağazası/serevise satacak. Ancak bunların hangi ülkeler olduğu ve makinenin ne kadara satılacağı hakkında bir bilgi yok.

Apple, tamiri işlemini yapan Horizon Machine adlı makine tasarımını koruyor ve üçüncü taraf mağazaların kırık iPhone ekranlarını düzeltmesini zorlaştırıyordu. Ayrıca eğer parmak izi okuyucunuz hasar görmüşse bu makine dışında hiçbir yerde tamir ettiremiyordunuz.

25 ülkede 400 üçüncü parti servisin Horizon Machine ile faaliyete geçmesi için 1 yıllık bir süre gerektiğine işaret ediliyor.