TeknolojiKırşehir Kapalı Cezaevi

Kırşehir Kapalı Cezaevi

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kırşehir Kapalı Cezaevi

Kırşehir Kapalı Cezaevi

Kırşehir Kapalı Cezaevi

Kırşehir Kapalı Cezaevi'nde 17 gün önce ölüm orucu başlatan 12 hükümlü ve tutuklu örgüt baskısından kurtarılarak Kırşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Doktor kontrolünden geçen hükümlü ve tuttuklular, durumlarının iyi olması nedeniyle yeniden cezaevine getirildiler.
Alınan bilgiye göre, Kırşehir Kapalı Cezaevi'nde 17 gün önce ölüm orucuna başlayan terör örgütü TKP-MLKP üyesi 6, Dev-Sol üyesi 4 ve PKK üyesi 2 hükümlü ve tutuklu 06.00 sıralarında Jandarma tarafından başlatılan başarılı bir operasyonla cezaevinden dışarı çıkarıldı.
Ambulanslarla Kırşehir Devlet Hastanesi'ne getirilen 12 tutuklu ve hükümlü doktor kontrolünden geçtikten sonra durumlarının iyi olması nedeniyle yeniden cezaevine getirilerek özel bir koğuşa konuldu. Ölüm orucunu sona erdirerek kahvaltı yapan tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Yetkililer, cezaevinde arama ve denetimlerin sürdüğünü, bir direnişin şimdilik söz konusu olmadığını bildirdi.