Apple macOS High Sierra yayınlandı! Peki macOS High Sierra hangi yeni özellikleri getiriyor?

macOS High Sierra yayınlandı! Peki macOS High Sierra hangi yeni özellikleri getiriyor?

26.09.2017 - 11:17 | Son Güncellenme:

Apple, masaüstü işletim sistemi macOS High Sierra’nın 25 Eylül’de yayınlanacağını daha önce açıklamıştı. Beklenen oldu ve Apple macOS High Sierra güncellemesini iMac ve Macbook kullanıcıları için indirmeye sundu. Güncellemeyi nasıl indireceğinizi ve bilgisayarınıza hangi yeni özellikleri getirdiğini aşağıda sizler için açıkladık.

macOS High Sierra yayınlandı Peki macOS High Sierra hangi yeni özellikleri getiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, Haziran ayında WWDC geliştiricileri konferansında macOS High Sierra güncellemesini ilk defa göz açıklamtıştı ve şimdi nihayet indirilebiliyor. MacOS High Sierra güncellemesi, bazı şeyleri daha hızlı ve daha verimli hale getiren işletim sistemi ile MacBooks ve iMac' yeni özellikleri yükseltmeler getiriyor. Ayrıca Apple'ın popüler Mac uygulamalarından bazılarının güncellemeleri ve dosyaları kaydetmek için yeni bir yol da var ve bu da aslında bilgisayarınızın sabit diskinde yer açmak için yardımcı oluyor.

Apple'ın sunduğu tüm güncellemelerde olduğu gibi, yalnızca en son özellikleri getirmekle kalmayıp aynı zamanda aygıtın güvenliğini ve güvenliğini sağlamak için bilgisayarınızı yükseltmeniz öneriliyor. Yani, bir MacBook veya iMac'e sahipseniz, MacOS Sierra'ya yükseltme işlemini kısa sürede yapmalısnız.

Haberin Devamı

Nasıl yükleniyor?

Güncelleme dün gece yayınlandı. Dock'taki Apple App Store'da bir uyarı görmelisiniz. App Store'u göremiyorsanız, ekranın sol üst kısmındaki Apple Menüsünü tıklatıp "App Store" u tıklamanız yeterli.

Daha sonra "Öne Çıkanlar" bölümünden macOS High Sierra'ya geçme seçeneğine gidin. 4GB'ın üstünde olduğu için iyi bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız var. Bir MacBook kullanıyorsanız, cihazınızın şarja takılı olması gerekiyor.

Güncelleme 2010 ortasında veya sonrasında piyasaya çıkan tüm Mac’lerle uyumludur. 2009 sonunda piyasa çıkan MacBook ve iMac bilgisayarlarla da uyumludur.

Apple, herhangi bir güncelleme yüklemeden önce bilgisayarınızı yedeklemenizi de öneriyor.

macOS High Sierra yayınlandı Peki macOS High Sierra hangi yeni özellikleri getiriyor

Hangi yenilikleri getiriyor?

FOTOĞRAFLAR

Fotoğraflar uygulaması, macOS High Sierra'daki en büyük güncellemelerde biri olarak görülüyor.

Bu popüler resim düzenleme aracı şimdi fotoğraflarınızı zenginleştirmek için daha fazla efekt ve geliştirilmiş yollar içeriyor.

Curves ve Selective Color gibi e-posta seçeneklerine erişimin yanı sıra yeni filtreler, Photos'u daha etkileyici bir uygulama haline getiriyor.

Apple ayrıca görüntüleri düzenlemeyi çok daha kolay hale getirdi ve yüz tanıma teknolojisinde çok daha doğru hale getiren geliştirmeler var.

Haberin Devamı

iPhone'unuzda bir fotoğraf çekmişseniz, güncellenmiş Mac uygulaması şimdi Döngü ve Bounce da dahil olmak üzere Canlı Fotoğraflara eğlenceli efektler ekleyebilir.

Artık App Store'dan indirilebilen üçüncü parti fotoğraf hizmetleri için destek de var.

SAFARİ

Apple'ın web tarayıcısı, dramatik bir performans artışı dahil olmak üzere MacOS Sierra'da önemli değişiklikler yapıyor.

Aslında Apple, Safari yazılımının rakiplerinden iki kat daha hızlı olduğuyla övünüyor.

Safari kullanıcıları belirli içerik tabanlı reklamları engelleme yeteneğine sahip oluyor ve otomatik oynatma videoları anında durdurulabiliyor.

Bu yeni bloklayıcılar hakkında güzel olan şey, benzersiz ayarları elde edebilen farklı sitelerle kullanıcı tarafından ince ayarlanabilmesidir.

Bu, filtreleri sıkıca kullanıcının eline geçiriyor.

POSTA

Apple'ın Mail uygulamasını kullanıyorsanız, Spotlight teknolojisi ile mesajlarınızı bulmanın çok daha hızlı bir yolunu bulacaksınız. Böylece aramanızla en alakalı mesajları tanımlamanıza yardımcı olacak.

Haberin Devamı

En Beğenilenler önerilerinizi mesaj listenizin en üstünde bulacaksınız.

Mail’de arama, en ilgili sonuçları kullanıcının mesaj listesinin başına yerleştiren En İyi Eşleşenler özelliğiyle daha hızlandı ve kolaylaştı.

Posta, mesaj saklama konusunda çok daha verimlidir.

MacOS High Sierra'ya yükselttiğinizde, Mail tüm iletilerinizi ve ardından tüm hesaplardan indirilen tüm iletileri sıkıştırır.

Bu, Posta iletilerinin sabit diskinizde yüzde 35'e kadar daha az yer kaplaması anlamına gelir.

macOS High Sierra yayınlandı Peki macOS High Sierra hangi yeni özellikleri getiriyor

Spotlight ve siri

Spotlight, masaüstünde anında gösterilen bilgilerle birlikte macOS Sierra'da uçuş verileri bulabiliyor. Bu bilgi uçuş süresi, tahmini varış ve uçağın zamanında olup olmadığını içeriyor.

Siri, Mac'e geçen sene geldi. High Sierra, geliştirilmiş bir ses ve Apple Music ile daha iyi uyumluluk gibi birkaç iyileştirme getirdi.

Apple'ın kişisel asistanı artık yeni müzik bulmanıza yardımcı oluyor ve size oynatılanlar üzerinde daha ince kontrol imkânı sunuyor.

Kullanıcılar sadece "Bazı müzikleri çal" diyebilir ve Siri müzik tercihlerinize dayalı olarak şarkıları listeleyebilir.

Haberin Devamı

Temel başlangıç ??ve bitiş medya komutlarına ek olarak, Up Next kuyruğunuzu yönetmek veya "Bu şekilde daha çok oynayın", "Farklı bir şeyler oynatın", "Sonraki hip-hop'u çal" gibi taleplere yanıt vermek için Siri'yi kullanabilirsiniz. "Bu şarkıyı beğendim.", "Yatak odasında hangi şarkı çalıyor?", "Bu şarkı kimin?", "Bu albüm ne zaman yayımlandı?" gibi sorulara Siri ile cevap alabilirsiniz.

macOS High Sierra yayınlandı Peki macOS High Sierra hangi yeni özellikleri getiriyor

DİĞER ÖNEMLİ ÖZELLİKLER

  • MacOS High Sierra, belirgin uygulama güncellemelerinin yanı sıra Mac'inizin hızını ve performansını da geliştiriyor.
  • Yeni Apple Dosya sistemi gelecek için üretildi ve Mac'inizin verilerinizi işleme biçimini hızlandırıyor.
  • Tüm veri yapıları şimdi 64-bit, Apple File System'in büyük depolama aygıtlarını etkili bir şekilde adreslemesine ve nanosaniyelik bir hassasiyetle zaman damgalarını sağlamasına izin veriyor.
  • Kilitlenme korumalı dosyalarınız daha yüksek güvenilirlik ve veri kaybına karşı koruma sağlayan ve belge kaydetme işlemleri artık, güç kaybı gibi sistem hataları nedeniyle işleriniz kaybolduğunda herhangi bir güvenlik açıklığını ortadan kaldıran bir yöntem olarak gerçekleştirildiğinde daha da güvenli.
  • Apple File System, disk alanınızı artırmaya da yardımcı oluyor. Kopyalanan dosyalar, düzenleninceye veya değiştirilene kadar belleksiz durumda kalıyor.
  • Apple ayrıca, Yüksek Verimli Video Kodlamasını (HEVC) işletim sistemine getirerek disk alanını artırıyor. Bu, herhangi bir kalitesizlik kaybetmeden 4K içeriği hazırlar ve Mac'inizde alanın yüzde 40'ından fazlasını kaydedebilir.
  • Notlar uygulamasına kullanıcının hücrelerin içine yazı yazabileceği, satır ve sütunlarda düzenlemeler yapabileceği ve taşıyabileceği basit tablolar eklendi.
  • iCloud Dosya Paylaşımı kullanıcıların iCloud Drive’da depolanan tüm dosyaları paylaşmalarına ve başkalarıyla iş birliği yapmalarına olanak veriyor.
  • macOS High Sierra HTC Vive da dahil olmak üzere sanal gerçeklik kulaklıklarına destek ekledi.
  • Metal 2, geliştiricilerin uygulamalarını hızlandırmalarına yardımcı olan iyileştirilmiş bir API ve gelişmiş performans sunuyor. Konuşma tanıma, doğal dil işleme ve bilgisayarla görüde kullanılan yapay zeka teknolojileri için destek sağlıyor.