Teknoloji MediaTek, Helio A22 işlemcisini duyurdu

MediaTek, Helio A22 işlemcisini duyurdu

20.07.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

MediaTek, Helio yonga seti ailesini, Helio A serisiyle büyüttü. Adını İngilizce’de "Gelişmiş" anlamına gelen "Advanced" kelimesinin ilk harfinden alan A Serisi işlemciler, orta segment fiyat etiketli cihazların tüketicilerine çok daha fazla özellik sunmasını sağlıyor.

MediaTek, Helio A22 işlemcisini duyurdu

MediaTek, Helio P20, P22, P23 ve P60 işlemcilerin başarısının ardından, yeni ürün serisini kullanıma sunuyor. MediaTek Helio A serisi işlemciler, daha da fazla sayıda tüketicinin, yüksek performansa düşük fiyatla sahip olmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

MediaTek Helio A Serisi’nin ilk ürünü Helio A22 işlemci, 12 nanometre FinFET teknolojisiyle üretildi. MediaTek’in CorePilot teknolojisi, işlemcinin enerji tüketimini dengeliyor ve tüketicilerin cihazlarını daha uzun süre kullanabilmelerini sağlıyor. Yapay zeka özelliğine de sahip olan Helio A22, MediaTek Neuro Pilot yazılım geliştirme kiti (SDK) sayesinde Yapay Zeka uygulama gelişimini mümkün kılıyor.

MediaTekHelio A22, 13+8 megapiksels çift kamera, 30 kare/saniye (FPS) çekim ve 21 megapiksele kadar tek kamera çekim özelliklerini de destekliyor. İşlemcinin 20:9 HD+ ekran desteği özelliği, cihaz üreticilerine, geniş ekranlı ve şık tasarımlı ürünler geliştirme olanağı sağlıyor.

MediaTekHelio A22, XiaomiRedmi 6A telefonlarda da kullanılıyor.

Haberin Devamı

Google Android Neural Networks API (Android NNAPI) gibi yapay zeka yapılarını destekleyen işlemci sayesinde üreticiler, yapay zeka uygulamalarını Helio A22 işlemcili mobil cihazlarda sunabilecekler.

Helio A22’nin bir diğer önemli özelliği ise, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantıların birlikte yapılabilmesi. Cat-4 ve Cat-7 4G LTE performanslarını birlikte sunan işlemci, VoLTE ve ViLTE özellikle dual 4G SIM’e de olanak sağlıyor. A22 ayrıca hem LPDDR3 hem de daha yeni, daha hızlı LPDDR4 standartlarını destekliyor.