Teknoloji Microsoft Teams yeni özellikler kazanıyor

Microsoft Teams yeni özellikler kazanıyor

18.05.2021 - 14:28 | Son Güncellenme:

Çevrim içi görüşmelerin artmasıyla Microsoft Teams'e olan talep de büyük oranda artmıştı. Yeni özellikleri bünyesine kullanıcılardan aldığı geri dönüşlerle katan Microsoft, yepyeni özelliklerini Teams kullanıcıları için sundu.

Microsoft Teams yeni özellikler kazanıyor

İnsanların uzaktan çalıştığı dönemde Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet gibi platformlar ön plana çıktı. Öte yandan bu platformların geliştirici şirketleri, bu uygulamaların yalnızca günlük işler değil aynı zamanda pek çok amaçla kullanılması için yeni özellikler sunuyor.

Haberin Devamı

Microsoft tarafından sunulan bu yeni özellikler arasında, normal video görüşmelerinden farklı bir görünüm sunan ve kullanıcıların, kendi konumlarını göstermek yerine ortak bir odada oturuyormuş gibi hissetmelerini sağlayan ‘Birlikte Modu’ da bulunuyor. Microsoft'a göre bu, görüntülü görüşme için yeni bir heyecan sunuyor.

MİCROSOFT TEAMS KAZANDIĞI ÖZELLİKLERLE DİKKAT ÇEKİYOR

Farklı arka planlar bulunuyor ve Microsoft'a göre "Teams toplantılarımıza daha fazla duygu ve kişilik kazandırmaya" yardımcı olan aramalar sırasında canlı emojilerle tepki verme yeteneği de bu özelliğe ek olarak uygulamaya getirildi.

Microsoft Teams yeni özellikler kazanıyor

Öte yandan anket özelliğine ek olarak artık yalnızca davet bağlantısını paylaşarak kullanıcı olmayanları grup çağrılarına davet etmenize de izin verecek. Bu kullanıcılar, telefondaki görüşmeye katılmak için uygulamayı indirebilir veya bir hesap oluşturmaya gerek kalmadan bir tarayıcı aracılığıyla oturum açabilirler.

Haberin Devamı

Teams'e eklenen diğer özellikler arasında ise fotoğraflar, dosyalar, bağlantılar, paylaşılan görevler ve etkinlikler dahil olmak üzere bir grup için tüm paylaşılan öğeleri düzenleme yeteneği oluyor. Kullanıcılar ayrıca kişisel ve resmi profillerini ayrı tutmak için iki farklı hesap oluşturabilir ve bunlar arasında geçiş yapabilir.

Yazarlar