Teknoloji Minecraft Yapımcısından Yeni Oyun: Crown and Council

Minecraft Yapımcısından Yeni Oyun: Crown and Council

23.04.2016 - 13:46 | Son Güncellenme:

Minecraft efsanesini yaratan Mojang sessiz sedasız bir oyun daha yayınladı. Crown and Council isimli oyun şu an Steam’de bulunuyor ve oyun ücretsiz.

Minecraft Yapımcısından Yeni Oyun: Crown and Council

Mojang‘ın açıklamasına göre Crown and Council jeopolitik bir drama sahip olan klasik bir strateji oyunu. Üzerinde 75 harita bulunan oyunda bir de kendi haritalarınızı yapmaya yarayan araçlar yer alıyor. Tıpkı oyun gibi bu araçların kullanımı da ücretsiz.

Haberin Devamı

Oyunu oynaması kolay ancak kazanması o kadar da kolay değil. Bütün paranızı üniversitelere yatırmanın ve ülkeyi dev bir kitap kurdu haline getirmenin oyun sonunda önlenemez bir uygarlık olacağınız anlamına gelmiyor ya da hemen toprakları büyütmek oyunun başlarında bir avantaj sağlamıyor.

Oyunun kuralları oldukça basit. Sıra tabanlı oyunda sıra size her geldiğinde sahip olduğunuz bölgeye oranla altın kazanıyorsunuz ve bu altını istediğiniz gibi harcayabilirsiniz. İster bu altınla askeri güç elde edip saldırılar gerçekleştirebilir, isterseniz bölgenizin savunmasını güçlendirebilirsiniz ya da düşmanlarınızın birbirini yemesini izlerken hiçbir şey yapmayıp servetinize servet katabilirsiniz.

Oyun için basit olarak Civilization serisinin pikselli hali diyebiliriz. İşin ilginç yanı ise oyunun herşeyinin tek bir Mojang çalışanı tarafından geliştirilmiş olması. Henrik Pettersson’ın tek başına geliştirdiği bu oyun oldukça büyük bir potansiyele sahip. Oyunu yazan ise Marsh Davies. Ayrıca en büyük artılarından bir tanesi Steam’de ücretsiz olması. Masaüstü oyunlarından Risk sevenlerin mutlaka göz atması gereken bir oyun ortaya çıkmış.