Teknoloji Mp4 Nedir, Dönüştürücü Ne İşe Yarar? Mp4 İle Mp3 Farkları Nelerdir?

Mp4 Nedir, Dönüştürücü Ne İşe Yarar? Mp4 İle Mp3 Farkları Nelerdir?

26.03.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda bulunan tüm dosyaların bir uzantısı bulunuyor. MP4 bu uzantılardan biri olarak, kişilerin merak ettiği bir uzantı türüdür. MP4 uzantısının ne işe yaradığı ve nasıl dönüştürüldüğü pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. MP4 nedir, dönüştürücü ne işe yarar? MP4 ile MP3 farkları nelerdir? Sorularına ilişkin bazı bilgiler derledik.

Mp4 Nedir, Dönüştürücü Ne İşe Yarar Mp4 İle Mp3 Farkları Nelerdir

 MP4, evrensel olan ve standart bir duruma getirilmiş bir dosya uzantısı olarak bilinir.

Haberin Devamı

 MP4 Nedir? Dönüştürücü Ne İşe Yarar?

 MP4 dosya uzantıları çoklu ortamlarda çeşitlerinin saklanması adına kullanılan bir türdür. MP4, MP3 uzantısının bir üst sürümüdür. Sıkıştırılan dosya olarak bilinen MP3, müzik dosyalarıdır. MP4, ses dosyalarının içerisinde bulunabilmesi ve ses dosyasının haricinde video hatta alt yazı dosyasını da içerisinde bulundurabiliyor. Kullanılacak olan bir dönüştürücü ile Mp4 uzantıları dönüştürülebiliyor. Bu işlemler tamamen kişinin isteği üzerine yapılabiliyor. İstenilen dönüştürücülerle farklı uzantılar elde edilebiliyor. 

 MP4 İle Mp3 Farkları Nelerdir?

 MP4 pek çok alanda kullanılabiliyor. Özellikle taşınabilir medya oynatıcıları tarafından tercih ediliyor. İnternetten stream edilebilir özelliği vardır. Kendi codec'i bulunmadığından dolayı farklı codec türleri kullanılabilir. En yaygın olanların arasında Advanced Audio kullanılır. MP4'ler MP3'lere göre daha iyi şekilde ses çıkaran uzantılardır. ALAC kullanan bir MP4, MP3'ten üstün bir uzantıdır. MP4ler ses, video ve alt yazı gibi verilerin depolanmasını sağlar. Konteyner dosyası olarak bilinir. 

Haberin Devamı

 İki uzantı arasında kalite bakımından oldukça fark bulunuyor. Özellikle depolama bakımından MP4, MP3'ün önüne geçiyor. Arşivleme bakımından MP4 oldukça etkilidir ve hafızaya faydası bulunuyor. Pek çok kişini bu farkları tam olarak anlayamasa da, kullanım bakımından MP4'ün daha iyi olduğu söylenir. Konteyner dosyası olarak bilinen MP4, MP3'ten daha az yer kaplar ve ses kalitesini oldukça yüksek seviyelere ulaştırır.