Teknoloji Naughty Dog cinsel taciz iddialarıyla sarsılıyor

Naughty Dog cinsel taciz iddialarıyla sarsılıyor

16.10.2017 - 13:26 | Son Güncellenme:

Film ve TV endüstrisinde cinsel tacize karşı konuşanların ardından eskiden Naughty Dog bünyesinde çalışan David Ballard, yaşadığı sıkıntıları ve tacizleri anlattı.

Naughty Dog cinsel taciz iddialarıyla sarsılıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uncharted ve The Last of Us oyunlarında görev alan David Ballard, geçtiğimiz sene stüdyo ile yollarını ayırmıştı. Ballard, 2015'in sonunda bir lider geliştiricinin kendisini taciz ettiğini iddia etti. Bu istismar, Ballard'ın onu dinlemeyeceği Sony PlayStation HR ile iletişime geçmesine yol açtı. Ballard kısa süre sonra görevden alındı.

Ballard, cinsel taciz olayını basına yansıtmaması için kendisine 20.000 dolar para teklif edildiğini söyledi. Ancak parayı kabul etmemiş.

Naughty Dog cinsel taciz iddialarıyla sarsılıyor

David Ballard'ın (@DBal) açıklamları şu şekilde:

"2015 yılının sonlarında Naughty Dog'da cinsel tacize maruz kaldım. Bundan sonra çalışma ortamım aşırı derecede kötü hale geldi. Şubat 2016'da zihinsel bir çöküş yaşadım ve Sony Playstation HR ile iletişime geçtim. Taciz hakkında onlarla konuştuğumda ertesi gün beni aradılar ve beni kovdular. Şirketin farklı bir yöne doğru ilerlediğini ve artık işime ihtiyaç olmadığını belirttiler. Fesih konusunda hem fikir olan bir mektubu imzalarsam 20.000 dolar teklif ederek beni susturmaya çalıştılar. Hem de kimseyle görüşmemeliydim. İmzalamayı reddettim.

Haberin Devamı

O günden beri 17 aydır işsizim var. Görüşmelerde Naughty Dog'dan neden ayrıldığım sorulduğunda cinsel tacize uğradığımı söyleyemiyorum.

Şimdi, TV / Film endüstrisindeki deneyimleri hakkında başkalarının gözünde gördüğüm olaylar yüzünden konuşmaya başladım. Bu şimdiye kadar yaptığım en zor şey. Hiç kimsenin video oyunlara olan sevgimi, yaşam tutkumu ya da hayatımı yok etmesine izin vermeyeceğim."

Naughty Dog resmi bir bildiri yayınlayarak bilgilendirmede bulundu. David Ballad’ın Sony HR veya Naughty Dog içerisinde tacize uğradığına dair hiçbir kanıt olmadığını belirtti.

Naughty Dog, blogunda şu ifadelere yer verdi:

"Son zamanlarda, Naughty Dog'un eski bir çalışanı olan Dave Ballard'ın Naughty Dog'da çalışırken cinsel tacize uğradığını iddia edenleri okudum. Ballard'dan Naughty Dog veya Sony Interactive Entertainment'ta herhangi bir şekilde taciz edildiğini iddia eden herhangi bir kanıt bulamadık. Cinsel taciz ve diğer işyeri şikayetlerini çok ciddiye aldık ve rapor edeceğiz. Naughty Dog ve Sony'de çalışan her insana değer veriyoruz. Hepimiz oyun oynamak için paylaştığımız tutkuyu kanalize etmemize izin veren, güvenli, üretken bir işyeri ortamı sürdürdüğümüzü önemsiyoruz."