Teknoloji Netflix CEO'sunun ne bir ofisi var ne de dizüstü bilgisayar kullanıyor

Netflix CEO'sunun ne bir ofisi var ne de dizüstü bilgisayar kullanıyor

22.09.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

Netflix CEO'su Reed Hastings, bu sene TV şovları ve filmler için 6 milyar dolar harcayacak dünyanın en büyük çevrim içi içerik sunan firmalarından birini işletiyor. Ancak Hastings kendi ofisine bile sahip değil ve çalışmalarının çoğunu yalnızca bir akıllı telefon kullanarak gerçekleştiriyor.

Netflix CEOsunun ne bir ofisi var ne de dizüstü bilgisayar kullanıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix CEO’su Reed Hastings, ne kendine ait bir ofisi var ne de bir dizüstü bilgisayarı. Hastings, işlerinin büyük bölümünü cep telefonu üzerinden gerçekleştiriyor. Sebep, sosyal eşitlikçilik ya da çalışanlarının arasında olmak değil. Daha çok bir ofis ya da dizüstü bilgisayara ihtiyaç duymaması.

Hastings, Reid Hoffman’ın ‘Masters of Scale’ adlı yayınında “Sanırım 2008 yılıydı hücremden kurtulduğum zaman. Zira kağıt imzalamak zorunda değildim artık” demişti. Bunun temel nedeni ise Netflix’in 2008’den beri DocuSign kullanıyor olması. Böylece fiziksel kağıt imzalamaya artık gerek kalmamış, ofis ihtiyacı da ortadan kalkıvermişti.

Geçen yıl New York Times’a demeç veren Hastings, "Baktım ofisimi çok seyrek kullanıyorum, artık ihtiyacım yok, iyisi mi bina içerisinde insanlarla toplantılar yapıp, onlarla görüşeyim dedim." dedi. Hastigns sözlerine şöyle devam ediyor, "Benim ofisim, dizüstü bilgisayarım. Ancak bu durum bile değişiyor artık. Bilgisayarımı yanımda taşıyorum. Ama bazen ona da gerek kalmıyor, telefonla hallediyorum işlerimi. Böylece kurtuluyorum stresten." dedi.

Haberin Devamı

Hastings aynı zamanda 2005 yılında, Netflix’in posta ile DVD dağıtımı yaptığı ve sadece Amerika’da iş gördüğü dönemlerde yıllık zamanının yarısını ailesiyle Roma’da geçirdiğini söylemişti.

O yıl iki hafta Roma'da, sonra iki hafta Kaliforniya'da vakit geçirdi. Bazı yönlerden zorlu bir yıl olduğunu, ancak şirketin daha disiplinli olduğunu söyledi.