Teknoloji Netflix Nedir, Nasıl Çalışır? Netflix Televizyondan Ve Bilgisayardan Nasıl İzlenir?

Netflix Nedir, Nasıl Çalışır? Netflix Televizyondan Ve Bilgisayardan Nasıl İzlenir?

25.05.2021 - 04:43 | Son Güncellenme:

Netflix dünyanın en çok kullanılan belgesel izleme ve film izleme platformları arasında yer almaktadır. Son yıllarda iyice popülerliğini arttırmış olan netflix ücretli üyelik hizmeti sunmaktadır. Netflix dünyada en fazla kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır. Netflix'e üye olmak isteyenler ne olduğunu araştırmaktadırlar. Peki Netflix nedir? Netflix nasıl çalışmaktadır? Netflix'i televizyondan ya da bilgisayardan izlemek için ne yapmamız gerekir? İşte Netflix ile ilgili tüm detaylar.

Netflix Nedir, Nasıl Çalışır Netflix Televizyondan Ve Bilgisayardan Nasıl İzlenir

Netflix 1997 yılında kurulmuş olan bir TV izleme platformudur. ABD yapımlı olan bir uygulamadır. Ülkemizde en fazla kullanılan TV izleme platformları arasında yer almaktadır.

Netflix Nedir?

Netflix merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan bir medya hizmetleri sağlayıcısı programıdır. Netflix 1997 yılında kurulmuştur. Dünya çapında hizmet alanı yer alan bir programdır. Netflix'in CEO'su ise aynı zamanda girişimcisi olan Reed Hastings'dir. Yıllık olarak Netflix medya hizmetleri sağlayıcısının geliri 25 milyar doları aşmaktadır. Netflix dünya genelinde 200 milyonu aşkın kullanıcısı programdır.

Netflix ücretli bir abonelik hizmeti sunmaktadır. Video akış hizmetleri arasında en çok kullanılan hizmet sağlayıcıları arasında yer almaktadır. Dünya çapında sadece Çin, Kırım, Kuzey Kore ve Suriye hariç bütün ülkelerde yer almaktadır. Ülkemizde de en çok kullanılan programlardandır. Dünya genelinde en fazla kullanılan tv izleme uygulamaları arasında zirvede yer almaktadır.

Netflix Nasıl Çalışır?

Netflix uygulaması yalnızca ücretli abonelik ve ücretli üyelik ile birlikte çalışmaktadır. Netflix uygulamasında 3 türlü farklı abonelik yer almaktadır. Netflix uygulamasında ücretli abonelik aldıktan sonra ana sayfada yüzlerce film ve belgeseli aynı anda bulabilirsiniz. Dilerseniz kategoriler kısmında da sevdiğiniz film ve dizileri burada listeleyebilirsiniz. Aynı zamanda arama motoruna tıklayarak istediğiniz diziyi ya da filmi burada aratabilirsiniz. Netflix çok hızlı ve yüksek kalitede çalışmaktadır. İstediğiniz anda istediğiniz saniyede filminizi ya da dizinizi duraklatabilir ve daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Netflix Televizyondan ve Bilgisayardan Nasıl İzlenir?

Netflix uygulamasını hem televizyondan hem de bilgisayardan izleyebilirsiniz. Günümüzde smart tv olarak üretilen televizyonlarda otomatik olarak uygulamalar kısmında netflix uygulaması yer almaktadır. Eğer smart tv yok ise HDM kablosunu kullanarak da yine netflixi televizyondan izleyebilirsiniz. Bunun için ise bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. Bilgisayarınızı televizyona HDMI kablosu ile bağlayarak doğrudan Netflixi izleyebilirsiniz.

Netflixi bilgisayardan izlemek için de arama motoruna netflix yazarak çıkan ilk sayfaya tıklıyoruz. Buradan da üyelik bilgilerimizi girdikten sonra netflixi bilgisayarımızdan istediğimiz zaman izleyebiliyoruz.