Teknoloji Netflix, tüm aboneliklerin fiyatlarını yükseltiyor

Netflix, tüm aboneliklerin fiyatlarını yükseltiyor

16.01.2019 - 11:27 | Son Güncellenme:

Netflix, abonelik ücretlerine zam yapıyor. CNBC'nin ortaya koyduğu habere göre Netflix, abonelik planlarının her biri için %13-18 arasında artış gerçekleştirecek.

Netflix, tüm aboneliklerin fiyatlarını yükseltiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix, şu ana kadarki en büyük fiyat artışını gerçekleştirecek. Tüm abonelikler yüzde 13 ila 18 arasında fiyat yükseltilecek. CNBC,en düşük 8 dolarlık seviyenin şimdi 9 dolara, 11 ve 14 doların ise sırasıyla 13 ve 16 dolara çıkacağını bildirdi. CNBC'ye göre, yeni aboneler hemen daha yüksek fiyatlara maruz kalacakken, mevcut Netflix üyeleri önümüzdeki üç ay içinde zamlardan etkilenecek.

Netflix, en son 2017 yılında, iki üst kademe planının fiyatlarını artırmıştı. Netflix, CNBC'ye verdiği demeçte, "Büyük eğlenceye yatırım yapmaya ve genel Netflix deneyimini geliştirmeye devam ettikçe zaman zaman fiyatlandırmayı değiştiriyoruz." dedi.

Netflix, içeriklerine milyarlarca dolar harcıyor ve orijinal serileri arasında Orange is the New Black, House of Cards ve Stranger Things gibi popüler yapımlar yer alıyor. Netflix, orijinal programlamanın rekabet avantajı için ne kadar önemli olduğunu sürekli vurguluyor. Geçen Ekim ayında şirket, "içerik satın alımları, üretim ve geliştirme, sermaye harcamaları, yatırımlar, işletme sermayesi, potansiyel satın alımlar ve stratejik işlemleri içerebilecek genel kurumsal amaçlar"ı finanse etmek için 2 milyar dolar daha borç alacağını söyledi.

Haberin Devamı

Netflix'in yeni fiyatlandırmasından ABD'deki kullanıcılar etkilenmeye başladı. Zamdan henüz ülkemizdeki Netfilx Planları etkilenmedi.

Netflix'ten konuyla ilgili yapılan resmi açıklama şu şekilde:

"Netflix abonelik ücreti artışları her ülkeye özel olarak gerçekleştiriliyor. ABD pazarında görülen artış, tüm dünyada ya da Türkiye’de benzer bir artışın yaşanacağı anlamına gelmiyor.”