Teknoloji New York, Uber İçin Başkan Geri Adım Attı

New York, Uber İçin Başkan Geri Adım Attı

23.07.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

Gün geçmiyor ki Uber ile ilgili bir haber teknoloji dünyasına düşmesin, uygulama sürekli davalarla gündeme geliyor. Bu kez haberler New York Uber tarafından geliyor. Uber’in hızla yayılması sadece hizmetinin kısa...

New York, Uber İçin Başkan Geri Adım Attı

Gün geçmiyor ki Uber ile ilgili bir haber teknoloji dünyasına düşmesin, uygulama sürekli davalarla gündeme geliyor. Bu kez haberler New York Uber tarafından geliyor. Uber’in hızla yayılması sadece hizmetinin kısa sürede çok büyümesini sağlamıyor aynı zamanda bir çok problemide yanında getiriyor. Aylardır Fransa’da, Toronto’da ve New York’ta büyük tartışmalara neden olan uygulama sonunda New York Belediyesi'ne ve şehir konseyine geri adım attırmayı başardı. Konsey bu endüstrinin hızlı bir şekilde patlamadan önce bu endüstrinin nereye gideceğini görmek istediklerini açıkladı. Uber’in ağır politik atakları, agresif reklam politikaları, lobi çalışmaları hatta ünlülerle yaptığı kampanyalar New York Belediye Başkanı Bill deBlasio’nun tavan ücret uygulama planından vazgeçirdi.

Haberin Devamı

Şehir ve Uber on bir saatlik uzun bir görüşmenin ardından anlaşmaya vardı. Şehir Meclisi’nin isteği şimdilik oldukça basit gibi duruyor. Trafiğin handikaplı olduğu sıralarda ulaşılabilir olmak ve Uber’in konumlararası sürüş sürelerini paylaşması. Eğer New York Uber bunu yapmazsa deBlasio’nun planı tavan ücret uygulamasını geri getirmek yönünde. Ancak beklentiler ona hayli popülarite kaybettiren bu hatayı ikinci defa yapmak istemeyeceği yönünde. Uber'in başı beladan kurtulmayacak, taksiciler bitse bürokratlar başına her yerde bela açacak. Belki bir gün Uber sadık kullanıcıları ile ülkelerin ulaşım anlayışına ciddi bir darbe vurur.