Teknoloji Nvidia: Ekran kartı satışlarında oyunculara öncelik verin

Nvidia: Ekran kartı satışlarında oyunculara öncelik verin

23.01.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Nvidia, ekran katlarının satışında kripto para madencileri yerine oyunculara öncelik vermesini istiyor. Bunun yanında Nvidia, özellikle yüksek ekran kartlarına stok yetiştirmekte zorlanıyor ve fiyatlar giderek yükseliyor.

Nvidia: Ekran kartı satışlarında oyunculara öncelik verin

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kripto para madencilerden gelen talebin şu an gördüğümüz inanılmaz yüksek grafik kartı fiyatlarının arkasındaki büyük faktör olduğunu biliyoruz. Birçok ekran kartı şu anda iki katı daha pahalı. Nvidia, bu olgu ile mücadele etmek için ekran kartlarını tedarik eden perakendicilerle temas kurarak bir kişiye en fazla iki adet ekran kartı satışı yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Örneğin, GTX 1060 6GB, ortalama 250 dolar fiyattan 530 dolar fiyata çıktı. GTX 1070, 380 dolardan yaklaşık iki kattan biraz fazla artarak 890 dolara çıktı. Nvidia durumdan memnun olmadığını ve şirketin hedef pazarlarını diğerlerinin üstünde değerlendirdiğini vurguladı.

Nvidia: Ekran kartı satışlarında oyunculara öncelik verin

Nvidia, "Nvidia için oyuncular ilk önce geliyor. GeForce ürün grubumuzla ilgili tüm faaliyetler ana hedef kitleyi hedef alıyor. Mevcut durumda GeForce oyuncularının iyi GeForce grafik kartı kullanmaya devam etmesini sağlamak için ticaret ortaklarımızın oyuncuların ihtiyaçlarını her zamanki gibi karşılamak üzere uygun düzenlemeleri yapmalarını öneriyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Nvidia, perakendecileri sipariş başına en fazla iki grafik kartı satması için zorlayamayabilir. Bu sadece bir öneri. Ancak şirket, GPU'ları doğrudan kendi web sitesinde satarak oyunculara öncelik vermeye çalışıyor.

Nvidia'nın ekran kartı fiyatlarının daha ne kadar artacağı belli değil. Şirketin bu duyurusuyla yine de, en azından bir şeyler yapmaya çalışıyor.