Teknoloji Haberleri Oculus hem Rift'in fiyatında indirim yaptı hem de yeni VR başlığını tanıttı

Oculus hem Rift'in fiyatında indirim yaptı hem de yeni VR başlığını tanıttı

12.10.2017 - 13:07 | Son Güncellenme:

Oculus, sanal gerçeklik kaskı Oculus Rift'in fiyatında indirim yaptığını açıkladı. Yapılan açıklamada 499 dolar olan Oculus Rift'in fiyatı 100 dolarlık indirimle 399 dolara indirildiği söylendi. Oculus aynı zamanda ABD’nin San Jose şehrinde düzenlediği Connect 4 etkinliğinde yeni VR başlığı Oculus Go’nun tanıtımını da gerçekleştirdi.

Oculus hem Riftin fiyatında indirim yaptı hem de yeni VR başlığını tanıttı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Oculus, Connect 4 konferansında Oculus Rift'in fiyatının 499 dolardan yapılan 100 dolarlık indirimle 399 dolara indirildiği açıklandı. Paket içinde Oculus Rift başlığı ve Oculus Touch hareket kumandaları bulunacak.

Oculus Rift ilk çıktığında 599 dolara Oculus Touch ise 199 dolara satılıyordu. Oculus rakamları paylaşmasa da, yazın yapılmış olan indirimin Rift satışlarını az da olsa artırdığını, aynı zamanda yeni VR oyunlarının satışına da olumlu etkide bulunduğu söyleniyor.

Yeni başlık 2018'de geliyor

Oculus yeni VR başlığı Oculus Go’nun tanıtımını gerçekleştirdi. Oculus Go, Gear VR benzeri cihazların sunduğu mobil VR deneyimiyle Oculus Rift gibi, PC gereksinimi duyan üst sınıf başlıkların arasında bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Kumaş kaplı bir yüzey ve yumuşak elastik kayışa sahip olan Oculus Go, Rift ile aynı görüş açısına sahip olacak, ancak parıldamalar da büyük oranda azaltılacak. VR başlaığının diğer özellikler arasında 2560 x 1440 WQHD çözünürlüklü, hızlı geçişli LCD ekran ve entegre ortamsal ses deneyimi bulunuyor. Ses sürücüleri doğrudan sanal gerçeklik başlığına entegre ediliyor.

Oculus yöneticisi Hugo Barra, Oculus Go’nun sanal gerçekliği günlük kullanımın bir parçası hâline getireceğini söyledi. Barra’nın verdiği diğer bilgilere göre Gear VR için geliştirilen uygulamalar Oculus Go ile de uyumlu olacak. Cihaz ayrıca Gear VR’ın uzaktan kumandasına benzer bir kumanda ile gelecek. Bu sayede geliştiriciler Oculus Go ve Gear VR için aynı anda uygulama geliştirebilecek.

Oculus Go Kasım 2017’den itibaren geliştiricilerin erişimine açılacak. Son kullanıcıların bu yeni sanal gerçeklik başlığına erişimi ise 2018’den itibaren mümkün olacak. Oculus Go'nun fiyatın ise 199 dolar olacak.