Teknoloji Ok Ru Nedir, Ne İşe Yarar? Ok Ru Nasıl Kullanılır?

Ok Ru Nedir, Ne İşe Yarar? Ok Ru Nasıl Kullanılır?

13.03.2022 - 03:40 | Son Güncellenme:

Teknolojinin ilerlemesi ile bilgisayar kullanımı yaygınlaşmaktadır. Her yaştan insan bilgisayar vasıtasıyla dijital ortamları çeşitli sebeplerle kullanılır hale gelmektedir. Kişilerin günlük hayatla ilgili basit bir bilgiyi dahi sanal ortamlardan araştırarak öğrenmesi bu alandaki platformların sayısının da artmasına neden olmaktadır. Ok Ru da bu bağlamda ele alınması gereken bir kavram olarak ifade edilmektedir. Peki, Ok Ru nedir, ne işe yarar? Ok Ru nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Ok Ru Nedir, Ne İşe Yarar Ok Ru Nasıl Kullanılır


Ok Ru, Ruslara ait olan ve Rusya'da kurulan bir sosyal medya platformu olmaktadır.

Ok Ru Nedir, Ne İşe Yarar?

Ok, Ru, Rusça Odnoklassniki anlamına gelen bir sosyal medya platformunun adı olarak ifade edilmektedir. 2006 yılında Albert Popkov öncülüğünde kurulmuştur. Bu platformda durum, haberler, içerik ve fotoğraf paylaşımına erişim mümkün olmakla birlikte yasadışı olan film sitelerine de rahatlıkla ulaşılmaktadır. Türkiye'de de oldukça fazla kullanıcısı olan bu sosyal platform insanlar tarafından ziyaret edilen popüler bir mecra olmaktadır.

Ok Ru Nasıl Kullanır?

Rusya dışında da popülerliği oldukça fazla olan Ok Ru'yu kullanabilmek için telefona bir onay kodunun gelmesi gerekmektedir. Onay kodundan sonra Next sekmesine tıklanarak ilerle butonu ile devam edilmeli, onay alan sistem kullanıcıların karşısına alınmakta ve kişisel bilgilerin sorulduğu ekranı getirmektedir. Bu ekrana ad, soyad ve doğum tarihi gibi bilgiler girilmesi gerekmektedir. Böylelikle Ok Ru hesabı da açılmış olmaktadır.