Teknoloji Online itibarınızı ve telif haklarınızı koruyun!

Online itibarınızı ve telif haklarınızı koruyun!

12.02.2014 - 10:09 | Son Güncellenme:

Modern dünya sunduğu nimetlerle beraber yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.

Online itibarınızı ve telif haklarınızı koruyun

İnternet’in yaygınlaşması, sosyal ağların yükselişi, sosyal medya fenomeninin ortaya çıkışıyla beraber kullanıcıların ve şirketlerin ürettiği içerikleri İnternet üzerinden kontrol altında tutma ihtiyacı ortaya çıktı. Zira İnternet’te kişi veya kurumlar ürettikleri materyallere sahip çıkmazsa ve yapılan paylaşımlara müdahale edilmezse, kişi veya kurumlar milyonlarca dolarlık zararlarla karşılaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Pycow İnternet’te Telif Haklarını Koruyan Yenilikçi Sistemi Geliştirdi

Geliştirdiği Telif Hakları Otomasyon Sistemi ile kişi veya kurumların ürettiği müzik, kitap, film ve dizi gibi eserleri-materyalleri koruyan Pycow, bu tür içeriklerin İnternet üzerinden illegal yöntemlerle paylaşılmasının önüne geçiyor. Anahtar kelimeler vasıtasıyla arama motorları ve torrent’lerden tespit edilen içerikler, önce arama motorlarından kaldırılıyor, ardından ise site sahipleri ve hosting firmalarına DMCA gönderilerek illegal içeriklerin kaynağından kaldırılması sağlanıyor.

Pycow’un Genel Müdürü Burak Kebapçı, “Kanada, ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda ülkede hizmet sunan Pycow, yalnızca film başlığı altında telif haklarını koruduğu eserler ile ilgili her ay 1000’den fazla işlem yapıyor. Her birinde ay boyunca 5000 civarı gösterim/indirme yapılan bu siteler toplamda bir aylık süreçte 5.000.000 izinsiz gösterim/indirme yapıyor. Bu değer, gişede yapımcıların karşısına milyon dolarları bulan zararlar olarak geliyor. Pycow, ABD, Kanda ve Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkede yerleşik olan alanında deneyimli bilişim uzmanları ve hukuk danışmanları sayesinde kişi ve kurumların telif haklarını başarıyla koruyor ” dedi.

Haberin Devamı

Kişi ve Kurumlar Online İtibarını Nasıl Korumalı?

Dijitalleşen dünyada kişiler, kurumlar kendi izlerini bırakırken diğer yandan da art niyetli kullanıcılar, kişi ve şirketler hakkında karalama amacıyla bazı olumsuz içerikleri dijital dünyada yayabiliyor.

İnternet’te yayılmaya başlayıp milyonlarca kişiye ulaşan; kişi, marka ve şirketlere yönelik karalama kampanyalarının hem milyonlarca liralık ticari zararlara hem de itibar kayıplarına yol açtığı olayları ülkemizde yakın dönemde yaşamıştık. Bu tür art niyetli hareketler sonucu yaşanan olaylar; iş profesyonellerinin kariyerini, özel hayatını etkilediği gibi iş dünyasında şirketlerin de çok önemli iş süreçleri olumsuz yönde etkiliyor.

Özellikle iş ilişkileriniz odağında iletişim kurduğunuz kişilerin siz ve şirketiniz hakkında başvurduğu bilgi kaynağı olarak artık İnternet ilk sırada yer alıyor. İnternet’te bir iş gezinize ait özel bir anın fotoğrafını, bir haber sitesinde yaptığınız bir yorumu veya şirketiniz hakkında yayılan asılsız bir haberi arama motorları tek tıkla gün yüzüne çıkarıyor.

Haberin Devamı

Pycow danışmanlık şirketi işte tam bu noktada önemli bir çözüm sunuyor. İnternet suçları odağında linkleri-içerikleri; özel geliştirilen online sistemle 7/24 tespit etme, teknik ve hukusal danışmanlık kapsamında Google başta olmak üzere arama motorları ve web sitelerinden kaldırma hizmetleri sunan Pycow’un Genel Müdürü Burak Kebapçı bu tür kritik durumlarla karşılaşıldığında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda şunları söylüyor:

“Biz Pycow olarak Türkiye dışında ABD dahil bir çok gelişmiş ülkede İnternet yasalarını ve uygulamalarını yakından takip ediyoruz ve tüm sürece hakimiz... Son dönemde bir çok örnekte gördüğümüz gibi; olumsuz bir içerikten dolayı insanların kariyerleri ve şirketlerin de ticari hayatları zarar görüyor. Üstelik bu kötü içeriklerin dijital dünyada kalmaya devam etmesi ve yayılması da maalesef itibar noktasında tamir edilemeyecek yaralar açıyor. Burada, bilişim ve bilişim hukuku uzmanlığına ve danışmanlığına ihtiyaç duyuluyor. Pycow da bu paralelde uzmanlaşmaya giden yenilikçi bir danışmanlık şirketi. Ülkemizden veya ABD gibi yurt dışından yayın yapan tüm sitelere ulaşıp, sorun teşkil eden tüm link ve içerikleri anında tespit edip kısa sürede kaldırabiliyoruz. Bilişim ve bilişim hukuku alanında donanımlı kişilerden oluşan yerli ve yabancı insan kaynağımız buradaki en büyük gücümüz. Mühendislik birikimimiz paralelinde global bir çözüm olarak sunduğumuz arama-tespit yazılımımız ve ABD başta olmak üzere Pycow ekosistemine dahil olan bilişim hukuku uzmanlarımız mutlak bir çözüme ulaşılmasını sağlıyor. Özetle, ister çalışan olsun ister şirket olsun, online krizler yaşandığında ilk yapılacak şey bizler gibi hukuk ve bilişim disiplinlerini ana bir platformda birleştiren uzman danışmanlara başvurulması ve hedeflenen doğru çözümlere ulaşılmasıdır. Etik hizmet anlayışını gizlilik sözleşmeleri ile destekleyen Pycow bu alanda çözüm talep edeceklere online dünyadaki ilk analiz raporunu da pycow.com.tr üzerinden ücretsiz sunuyor”.

Haberin Devamı

Pycow Sisteminin Sunduğu Ana Faydalar...

Haberin Devamı

- İster kurum olun ister kişi olun hakkınızda İnternet’te çıkan olumsuz içerikleri 7x24 takip eder ve eliminasyon sisteminde geçirerek size raporlar.

- Sistem, tespit edilen içerikleri yayımlayan ve iletişim bilgileri gizlenmiş sitelerin iletişim bilgilerini sizin adınıza teknik yöntemle tespit eder. Sizin siteye ulaşmanızı sağlar.

- Hakkınızda çıkan olumsuz içerik, henüz arama motorunun 100’lü sayfalarındayken sizin haberdar olmanızı sağlar. Dolayısıyla olumsuz içerik aramalarda 1. Sayfaya gelip, itibarınızı ve iş süreçlerinizi etkilemeden işleme tabi tutulur.

- Yazılı içerikler dışında videoları da anında yakalayan bir algoritmaya sahip olan sistem, ilgili videonun yayılmasının önüne geçmek için size anında uyarı verir.

- Pycow sistemi, tek tıkla zararlı içerikleri kaldırma talebi gönderebilmenizi ve uzmanların içerigi kısa süre içerisinde kaldırabilmesine olanak sağlar.