Oyun Frp Nedir? En Bilinen Frp Oyunları Hangileridir?

Frp Nedir? En Bilinen Frp Oyunları Hangileridir?

28.02.2021 - 03:30 | Son Güncellenme:

Oyun dünyası gittikçe gelişmesi sonucu birçok alternatif oyunlar geliştirilmiştir. Bunlardan bir tanesi de FRP oyunları olarak bilinmektedir. Peki nedir bu FRP oyunları? Hangi oyun türleri arasın da yer almaktadır? Çocuklara herhangi bir katkısı ya da zararları var mıdır? FRP oyunlarının mantığı neye dayanmaktadır? Herkes bu oyunu oynayabilir mi? Bu oyun için bilgisayar gerekir mi? İşte FRP oyunları hakkında merak edilenler.

Frp Nedir En Bilinen Frp Oyunları Hangileridir

FRP oyunları "Fantastik Rol Yapma" oyununun kısaltması olarak göze çarpar. Bu oyunlar daha çok hayal gücüne dayanmaktadır. Yani malzemesi tamamı ile hayal gücüne dayalı olarak geliştirilmektedir.

FRP Nedir?

Masaüstü oyunu olarak da geçen bu oyun sistemine kağıt kalem oyunu ya da board da denmektedir. Mantığı hayal gücüne dayalı olarak geliştirilir. Yani her şey doğaçlamadır. Doğaçlama hikaye, doğaçlama tiyatro, doğaçlama yazma gibi örnek verilebilir.

Bu FRP oyunlarına çocukken oynadığımız evcilik oyunlarının daha da derinleştirilmiş hali diyebiliriz. Oyuncuların oyunbozanlık yani mızıkçılık yapmaması için belli başlı kurallar koyulur. Burada genel amaç rol yapmaya dayalı eğlenceyi sağlamaktır. Bu tür oyunların bilgisayar başın da değil de bir masa başın da arkadaşlar ile oynanıyor olması da biraz olsun teknolojiden sıyrılmayı sağlamaktadır.

En Bilinen FRP Oyunları Hangileridir?

Bu oyunun örnekleri kişilerin hayal gücüne göre değişir. Çünkü oyunu, kuralları, karakterleri oyun için toplanan kişiler belirler. Kovboylar, zindanlar ve ejderhalar, yüzüklerin efendisi, zindancı başı, unutulmuş diyarlar tarzın da oynanan FRP oyunları bulunmaktadır.

Bu oyunun içinde geçen karakterler oluşturulan kurgusal dünyanın karakterleridir. Kurallar dahilin de yani kuralların dışına çıkmadan bu dünya da istedikleri yapabilirler. Oyuncu olmayan karakterler ise oyunu yönetir. Yani kağıt kalemcidir. Gerekli kontrolleri sağlamaktan sorumludur. Bu sayede sınırları bilen ve kontrol eden bir kişi vardır.