Oyun Mmorpg Ne Demek? Mmorpg Türü Oyunlar Nelerdir?

Mmorpg Ne Demek? Mmorpg Türü Oyunlar Nelerdir?

19.08.2021 - 13:40 | Son Güncellenme:

Geçmişten günümüze kadar piyasada farklı özelliklerde yerini almayı başaran oyunlar, kendi aralarında farklı türlere göre ayrılmaktadır. Günümüzde halen varlığını koruyan ve en çok sevilen oyun türlerinden birisi de MMORPG oyun türleridir. MMORPG kelimesi ve oyun türlerini bilmeyen kişiler MMORPG ne demek? MMORPG türü oyunlar nelerdir tüm detayları ile derledik.

Mmorpg Ne Demek Mmorpg Türü Oyunlar Nelerdir

MMORPG kelime anlamı olarak Massively Multiplayer Online Role Playing kelimelerinin kısaltılmışıdır. Türkçe karşılığında ise devasa oyuncuyu barındırmış olan bir sanal ortamda kişilerin bir rol seçerek o rol veya karakterde online olarak işlemler yapması anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 MMORPG Ne Demek?

 Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu kadar ülkemizde de büyük bir kitleye sahip olan MMORPG oyun çeşitleri, günümüzde de aktif olarak yer almaktadır. Ancak MMORPG kelimesinin anlamını bilmeyen ve bu oyun çeşitlerinden haberi olmayan kişilerde olabilmektedir. MMORPG kelimesi Massively Multiplayer Online Role Playing kelimelerinin kısaltılması ile elde edilmiştir. Türkçe anlamı ise bir sanal dünya üzerinde yüzlerce oyuncuyu barındıran dünyada kişilerin karakter seçmeleri ve o dünyada kendileri ile birlikte diğer gerçek oyuncular ile çevrimiçi olarak oyun oynaması anlamına gelir.

MMORPG Türü Oyunlar Nelerdir?

 Ülkemizde 2005’li yıllardan itibaren piyasaya damga vurmuş ve halen daha oynanan eski ya da yeni MMORPG oyun çeşitleri bulunmaktadır. Söz konusu olan MMORPG oyun türleri şu şekilde sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Silkroad Online

 - Knight Online

 - Metin 2

 - Cabal Online

 - Aion Online

 - Black Desert Online

 - The Elder Scrolls Online