Oyun Oyunseverler için platform

Oyunseverler için platform

08.03.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nokia, mobil oyun platformu N-Gage için yaratılan en yeni oyunlarını San Francisco’daki Oyun Geliştiricileri Konferansı 2007'de tanıtıyor.

Oyunseverler için platform

Nokia, 5-9 Mart tarihleri arasında San Francisco’da düzenlenen Games Developers Conference 2007’de (Oyun Geliştiricileri Konferansı 2007) mobil oyun platformu N-Gage için hazırlanan en yeni oyunları ve yeni işbirliklerini tanıtıyor.

Konferansta ayrıca N-Gage platformu için hazırlanan güncellenmiş yazılım geliştirme araçları ve SNAP Mobile’ın JavaÔ platformu için yeni bir test programı da duyuruluyor. Bu yeni gelişmelerle, milyonlarca Nokia kullanıcısının online mobil oyun deneyimi daha da keyifli hale geliyor.

Konferansta çeşitli sunumlarla bu yenilikleri tanıtan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyorlar: "Mobil oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunacak iki önemli girişime imza atmaktan dolayı mutluyuz. Yeni N-Gage platformumuz, her yıl satışa sunduğumuz on milyonlarca S60 işletim sistemli cihazın performansını artıracak küresel bir oyun platformu sağlıyor. Benzer şekilde, Java’daki gelişmelere sağladığımız katkı da, SNAP Mobile’ı destekleyen geliştiricilere yönelik yeni çözüm ve araçlarla devam ediyor."

Yeni oyunlar ve markalar

Nokia, Games Developers Conference 2007’de yeni mobil oyun platformunda kullanılabilecek yeni oyunlarını tanıtıyor. Bu oyunlar arasında Gameloft’a ait Asphalt 3, Street Rules, Brothers In Arms, Hell’s Highway, Brain Challenge, Midnight Pool ve EA Mobile’a ait FIFA 2008 de yer alıyor.

Yeni işbirlikleri

Oyun yayıncıları Glu Mobile, Indiagames ve THQ Wireless da bundan böyle N-Gage oyun platformu için yeni mobil oyunlar ve içerikler yaratacak. Platform için hazırlanan ilk Glu oyunu, World Series of Poker® Texas Hold’em (WSOP) olacak. Bu oyunda, oyuncular sekiz kişilik masalarda, Chris "Jesus" Ferguson ve Scott Fischman gibi WSOP şampiyonları ile yarışabilecekler.