TeknolojiÖzel Numara Nasıl Bulunur? Gizli Numaraları Bulma Yöntemleri Nelerdir?

Özel Numara Nasıl Bulunur? Gizli Numaraları Bulma Yöntemleri Nelerdir?

21.05.2021 - 15:45 | Son Güncellenme:

Özel numara ile aram yöntemi bazı kişiler için bir güvenlik önlemi amacıyla kullanılırken bazı kişiler için de bilinmeyen bir tehdit olarak algılanmaktadır. Özellikle dolandırıcılığın telefon üzerinden yoğun bir biçimde yapıldığı günümüzde bu durum elbette doğal olarak rahatsızlık vermektedir. Bu sebeple özel numara nasıl bulunur ve gizli numara bulma yöntemleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.

Özel Numara Nasıl Bulunur Gizli Numaraları Bulma Yöntemleri Nelerdir

 Gizli numaradan arayan kişinin kim olduğunu bulmak için bazı yöntemleri kullanarak öğrenebilir ve gerekli tedbirleri alarak şikayetçi olabilirsiniz. Türk Telekom Vodafone ya da Turkcell aboneleri gizli numaradan aranmayı diledikleri zaman açabilir veya kapatabilirler. Gizli numaradan gelen çağrıları engellemek kolay olmasına rağmen çoğunlukla insanlar özel numaradan kimlerin aradığını merak etmektedir.

Haberin Devamı

 Gizli Numaraları Bulma Yöntemleri Nelerdir?

 Gizli numaradan arayanı bulmanın bilinen bir yöntemi, fatura ayrıntılarını kontrol etmektir. Fatura detaylarında hangi numarayı hangi tarih ve saatte aradığını detaylandırdı. Bilmeniz gereken ilk şey, son 6 ayda saklanan fatura geçmişinden gizli bilgilerinizi bulmak için arayanın gizli numaradan aradığı tarih ve saati bilmeniz gerektiğidir.

 Türk Telekom Vodafone ya da Turkcell aboneleri arayan gizli numarayı Online İşlemler menüsünden fatura dökümü detaylarını inceleyerek öğrenebilirler.

 Gizli Numaradan Arayanı Bulma Turkcell

 Özel numaradan arayanı bulun Turkcell aboneleri, "Dijital Görevli" menüsüne giriş yaparak, detaylı yorum yapmak için "Fatura Analizi ve Detaylı Bilgi" adımlarını takip edebilir. Turkcell gizli numaralarından arayanları bulmak için kullanabileceğiniz uygulamalardan biri de Upcall uygulamasıdır. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra gerekli ayarları yaparak arayan kişiyle iletişime geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Upcall gizli numaradan arayanı bulma uygulaması yalnızca Turkcell değil tüm operatörlerin kullanımına uygundur.

 Gizli Numaradan Arayanı Bulma Vodafone ve Türk Telekom

 Vodafone, gizli numaradan arayan kişiyi bulmak için aradığınız telefon numarasını fatura detaylarında gösterecek olsa da sizi arayan telefon numarasını göstermeyecektir. Vodafone hattınızda sizi rahatsız ederlerse veya gizli aramanızı yapmaktan rahatsız olmazlarsa savcılığa şikayette bulunabilirsiniz veya gizli numaradan hattı kapatabilirsiniz. Vodafone hattınıza 7046 mesaj göndermek için yeterli olan SECRET AC yazın.

 Gizli numaradan gelen çağrı sahibini bulmak için, Türk Telekom aboneleri "Online İşlemler" menüsünden "Fatura" ve "Fatura Detayları" seçeneklerine tıklayarak gizli numaradan arayan kişiyi bulabilirler.