Teknoloji Paramount Pictures Satılabilir

Paramount Pictures Satılabilir

14.07.2016 - 16:39 | Son Güncellenme:

Çin’in dev eğlence şirketi Dalian Wanda Group yerel firmaları bitirdikten sonra şimdi gözünü Paramount Pictures için açtı.

Paramount Pictures Satılabilir

Reuters ve Wall Street Journal’de yer alan haberlere göre Viacom, Inc ile görüşmelerde olan şirket eğlence sektöründeki varlığını büyütmek için Paramount Pictures hisselerinin %49’una sahip olmak istiyor. Dalian Wanda Group bu yılın başlarında satın almak istediği şirketin filmi Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows filminin finansmanına dahil olarak Hollywood’a dair ilk yatırımını yapmıştı.

Haberin Devamı
Bağlar Geçmişe Dayanıyor

Şirket her ne kadar ilk büyük yatırımını bu yılın başlarında yapsa da Amerikan eğlence sektörü ile olan ilişkileri bundan çok öncesine dayanıyor. 2012 yılında Wanda, AMC Enternaintment şirketini 2.6 milyar dolara satın almıştı. Bu yıl ocak ayında ise The Dark Knight üçlemesi, Warcraft ve potansiyel yeni Pokémon filminin arkasındaki firma olan Legendary Entertainment’ı ise 3.5 milyar dolara bünyesine katmıştı. Wanda Group aslında bir gayrimenkul firması ancak yaptığı yatırımlarla artık dünyanın en büyük sinema zincirine sahip şirket oldu.

Wall Street Journal’in haberine göre Viacom bünyesindeki Paramount Pictures için 8 – 10 milyar dolarlık bir fiyat istiyor. Aynı şirketle ilgilenen bir de üçüncü bir yatırımcı var ancak bu yatırımcının ismi henüz açıklanmadı. Önümüzdeki iki yıl içerisinde hızla sinema sektörüne atılan Çin’in Amerika’yı geçerek dünyanın en büyük sinema marketi olması bekleniyor.