Teknoloji Parmak Bilgisayarlar Geliyor!

Parmak Bilgisayarlar Geliyor!

20.05.2013 - 14:25 | Son Güncellenme:

Bir bilgisayara ihtiyacınız var ama taşıma sıkıntısı çekiyorsunuz… Hiç sorun değil! Dell’in yeni Android’li parmak bilgisayarı görücüye çıktı!

Parmak Bilgisayarlar Geliyor

Bilgisayar ve bilişim teknolojisi dünyasının nabzını tutan, kendi başarılı yazılımlarını sağlam kasası ve uyumlu donanımlarıyla birleştiren Dell, yeni projelerle teknoloji severlere çalışıyor. Dell’in kısa bir süre önce tanıttığı Android tabanlı parmak PC, satışa sunulmaya hazır.

Haberin Devamı

Namı diğer Parmak PC'nin tanıtımının ardından uzun bir zaman geçti. Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse Dell, mevcut teknolojilerini nano’ya taşıyarak, daha minik ama etkili cihazlar üretmeye başladıklarını duyurmuştu.

Kullanıcının anlamasına yönelik reklam çalışmalarından destek alan Dell firması, parmak boyutlarında ve Android işletim sistemine sahip mikro bir cihazla geldi. USB belleği andıran kasa tasarımına sahip fakat yeterli derecede PC işlemi gören Project Ophelia, Android Jelly Bean işletim sistemini destekliyor.

Fiyat etiketi olarak makul bir sabitleme yaptıklarından bahseden Dell, 100 $’lık bir fiyatla görünüyor. Temmuz ayında e-ticaret sitelerinde ve mağazalardaki yerini alması beklenen Ophelia, kullanıcısına özgürlüğü yaşatıyor.

Haberin Devamı

İnternete bağlanmak, oyun oynamak, video izlemek, sosyal medyada gezinmek ve Netflix, Hulu gibi servisler üzerinden online film izleyebilme gibi özellikler sunan Dell MiniPC, donanım olarak da bir akıllı telefonun ötesinde.

1 GB Ram, 8 GB Dahili Hafıza, Wi-Fi bulunan cihazda MicroUSB ve MicroSD kart girişi gibi özgür donanım özellikleri de bulunuyor.