Teknoloji Haberleri Philips Hue Go inceleme

Philips Hue Go inceleme

07.02.2019 - 10:26 | Son Güncellenme:

Philips Hue Go'yu diğer akıllı lambalardan farklı kılan şey ne? Hepsi detaylı incelememizde…

Philips Hue Go inceleme

Philips Hue Go, istediğiniz yere götürebileceğiniz portatif bir lamba. Yatağınızın yanına, masanıza, kitaplığınıza, arabanıza ya da ormana götürün. Kısa istediğiniz yere götürebilirsiniz. Peki Hue Go'yu diğer akıllı lambalardan farklı kılan şey ne? Hepsi detaylı incelememizde…

Haberin Devamı

Hue Go, yarım dilimlenmiş büyük boy greyfurt büyüklüğünde. Lambanın eğimli ve dik bir şekilde desteklenmesi için arkasında küçük bir çıkıntı ve düğme var. Dahili şarj edilebilir pili sayesinde 3 saat açık kalabilir, ancak prize de takılabiliyorsunuz.

Hue Go, 7 aydınlatma ön ayarı ile birlikte gelse de, Philips Hue Bridge ile birleştirildiğinde gerçekten parlıyor. Bridge, Go'yu kullanmak için bir gereklilik değil. Ancak ürünün tüm potansiyelinden yararlanmanıza izin veriyor.

Philips Hue Go'yu aydınlatma repertuarınıza eklemeyi düşünür müsünüz? O halde incelememize devam edin.

Özellikler

  • 6W LED (batarya şarj edilirken 12W)
  • Değiştirilemez şarj edilebilir Li-ion pil
  • Şarj başına 3 saat ışık
  • Şarj etmek 1,5 saat
  • 20.000 saat ömrü var

Philips Hue Go'nun dışı tamamen ışığın parlamasını sağlayan buzlu beyaz plastikten oluşuyor. Ünitenin düz kısmı hafif dışbükey olmasına rağmen yarım dilimlenmiş bir küre gibi.

Haberin Devamı

Işığın altında, hem güç hem de ışığın renkleri için geçiş işlevi gören fiziksel bir düğme bulacaksınız. Düğmenin yanında, ışığı dışarıya doğru yansıtmak için stant görevi gören bir çıkıntı var. Standın altında, güç kablosunu bağlamak için 24V DC port bulunuyor.

Philips Hue Go tasarım anlamında aslında yeterince iyi görünüyor. Düşme ve çökmelere dayanacak şekilde inşa edilmemiş ama kullandığım süre boyunca -darbe de almasına rağmen- herhangi bir
sıkıntı yaşamadım.

Lambanın yüksek nem ayarlarına dayanabilmesine suya dayanıklı değil. Bu nedenle havuzdan, yağmurdan vb ıslak ortamlardan uzak tutmanızda fayda var.

Bir de dik durmasını sağlayan çıkıntı şarj olurken kabloyu engelliyor. Lamba bu yüzden dik duramıyor. Dik haldeyken şarj ederken lambayı sağlam bir yere sabitlediğinizden emin olun.

Hue Go, renkli ışık yansıtan bir kase olarak tanımlanabilir. Işığı dışarıya doğru yansıtmak için standını kullanabilirsiniz. Işık, herhangi bir odaya görsel ambiyans eklemek için dik olarak kullanılabilir. Duvarı ışıkla boyamak için standı da kullanabilirsiniz.

Go'nun diğer bir güzelliği, esnek ve taşınabilir olması. Klişe geliyor ama taşınabilirlik olması onu pek çok yerde kullanılabilir yapıyor. YouTube videolarında arka planda da çok güzel duruyor.

Haberin Devamı

7 farklı ışık ön ayarıyla geliyor

Daha önce de belirttiğim gibi Philips Hue Go, Philips Hue Bridge'den bağımsız olarak da kullanılabilir. Bu, özellikle cihazın kablosuz özelliğini göz önüne aldığınızda önemli bir özellik. Go, cihazın altındaki düğmeye basarak çevrilebilen 7 farklı ışık ön ayarıyla birlikte geliyor.

Bu hazır ayarlar arasında sıcak beyaz, doğal beyaz, rahat mum, pazar kahvesi, meditasyon, büyülü orman ve gece macerası yer alıyor.

Ayrıca, fiziksel düğmeyi iki kez basılı tutarak Go'dan yayılan ışığı özelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak ışığın çeşitli renklerde dönmesine neden oluyor. Lamba istediğiniz renge geldiğiniz, butonu bırakmanız yeterli.

Prize takılı çalıştırmaya karar verirseniz, Hue Go'nun parlaklığının % 40'da maksimum düzeyde olduğunu ve bunun da oldukça parlak olduğunu göreceksiniz. Yüzde 100 parlaklık için elektrik prizine bağlanmanız gerekiyor. Neyse ki Go, evin etrafına esnek bir şekilde yerleştirilmesine izin verecek kadar uzun bir güç kablosu ile birlikte geliyor.

Haberin Devamı

Philips Hue Go'nun tüm potansiyelinden yararlanabilmek için yerel ağınıza bağlı Hue Bridge’e ihtiyacınız olacak. Philips Lighting ekosistemine daha önceden adım attıysanız zaten bir Bridge’e sahip olma ihtimaliniz yüksek. Ancak, bu ilk Hue ürününüz ise, bunu satın almak için ekstra ödeme yapmanız gerek.

Bridge, Hue ile çalışan diğer uygulamaların yanında Hue Go'yu kontrol etmenize yardımcı oluyor. Ayrıca, Homekit entegrasyonu sayesinde veya Amazon Echo gibi bir ürün aracılığıyla Hue ışıklarını Siri ile kontrol edebilirsiniz.

Uygulama, Hue ışıklarınız için tüm renk seçeneklerine erişimin kilidini açıyor. Uygulama, ünitenin üzerindeki fiziksel düğmeye basarak renkler arasında sıkıcı şekilde dolaşmak yerine, doğru renk seçimi ve karartmaya olanak tanıyor. Ton uygulaması ayrıca zamanlayıcıları, bildirimleri, alarmları ve daha fazlasını ayarlamanızı sağlıyor.

Pil ömrü ve bekleme modu

Fiziksel düğmeye 2 saniye boyunca basarak Go’yu bekleme moduna geçirebilirsiniz. İki saate kadar dayanabilen Bekleme modu ışığı kapatıyor. Ancak Philips Hue Bridge ile iletişim için uygun olmasını sağlıyor. İki saat geçtikten sonra, lamba tamamen kapanıyor ve yalnızca fiziksel olarak güç düğmesine basılarak açılabiliyor.

Haberin Devamı

Philips Hue Go’yu şarjdan çıkardığınızda yaklaşık üç saat kullanabilirsiniz. Ancak, daha fazla enerji tüketen beyaz ışık modunu kullandığınızda bu süre 2 saat 20 dakikaya kadar düşüyor.

Elektrik prizine takılıyken, lamba her zaman Philips Hue Bridge'den kullanılabilir. Bu, sayede onu uygulama veya Siri üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Güç adaptörünü Hue Go'ya bağlamak için kullanılan konektör pek kullanışlı değil. Çünkü şarj işlemi tamamlandığında üniteden çıkarmak zor. Ayrıca lambanın üzerinde batarya ömrünün ne kadar kaldığını gösteren bir işaret yok.

Sonuca bağlıyorum...

Hue Go'yu diğer akıllı lambalardan farklı kılan şey ne, en başta uygulama ile 16 milyon farklı renkten birinde yanabilmesi.

Bunun dışında Philips Hue Go birincil ışık olarak üretilmedi ama ikincil portatif ışık olarak iyi çalışıyor. Elektrik prizinden uzakta uzun süre kullanım için gerekli pil dayanıklılığına sahip değil. Evin etrafında, parkta vb yerlerde kullanım için iyi.

Philips Hue Go'dan en iyi şekilde yararlanmak için, fiyatı önemli ölçüde artıran Bridge ile eşleştirmeniz gerekiyor. Ancak, önceden belirlenmiş temalardan ve donanım düğmesini kullanarak renkleri manuel olarak ayarlama özelliğinden yararlanarak Hue Go'yu bağımsız bir ışık olarak da kullanmak tamamen mümkün.

Hue Go yaklaşık 450 TL fiyatıyla pek ucuz değil. Şöyle de bir durum varki Hue ürünleri her zaman oldukça pahalıydı. Bu yüzden fiyat konusunda pek yorum yapmıyorum.

Herhangi bir akıllı aydınlatma ürünü kullanmıyorsanız Philips Hue Go’yu satın almayı düşünebilirsiniz.