Teknoloji Ping düşürme yöntemleri | Ping nedir, ne anlama geliyor?

Ping düşürme yöntemleri | Ping nedir, ne anlama geliyor?

23.01.2021 - 14:10 | Son Güncellenme:

Ping nedir? Online oyun oynamaktan keyif alanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Online oyunlara olan ilgilinin artması ile yeni kavramlar ve terimler de gündeme geliyor ve merak ediliyor. Son dönemde oldukça önemli bir konu haline gelen ping ise oyunseverler ve online kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Ping nedir? Ping atma ne demek? Ping düşürmek ne anlama geliyor? İşte ping ile ilgili merak edilenler...

Ping düşürme yöntemleri | Ping nedir, ne anlama geliyor

Ping nasıl düşürülür? Online oyunlara olan ilginin artmasıyla ping'in ne anlama geldiği de araştırılmaya başlandı. Özellikle online oyun oynarken sorun yaşayanlar için büyük öneme sahip olan internet bağlantı hızı ile bağlantılı olarak ping nedir, ping nasıl düşürülür gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte ping ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

PİNG NEDİR?

Bilgisayar üzerinden alınan veri paketinin, ilgili sunucuya iletilmesi sırasında geçen süre olarak tanımladır. Gecikme yaşanırsa ping miktarı arttıkça 'lag' adı verilen geçikmeler yaşanır. Bu durum da online oyunlarda oldukça büyük bir sıkıntıya yol açıyor.

PİNG DÜŞÜRMEK İÇİN NE YAPILIR?

Çevrimiçi oyun oynarken bilgisayarda arka planda herhangi bir işlem için internetin kullanılmaması gerekiyor. İndirme ve gönderme işlemlerinin yapılması internet bağlatısını düşürür. Önceliğin oyun içerisinde verilen komutların sunucuya iletilmesi olması gerekiyor.

Sunucu seçme şansınız varsa konuma en yakın ya da en az meşgul sunucuyu tercih etmek gerekiyor. Bu durum da ping miktarını etkiler.

Ayrıca fiberoptik bağlantı da ping süresini kısaltmak için en iyi çözümlerdendir.