Teknoloji Plantronics Backbeat Fit 350 inceleme: Spor salonunda kulağınızdan düşmeyen kulaklık

Plantronics Backbeat Fit 350 inceleme: Spor salonunda kulağınızdan düşmeyen kulaklık

07.01.2019 - 13:57 | Son Güncellenme:

Plantronics IPX5 dereceli Backbeat Fit 350 kulaklıkları ile spor aşıkları ve koşuculara odaklanıyor. Ben de kancalı yapıdaki bu kulaklıkları sizler için inceledim.

Plantronics Backbeat Fit 350 inceleme: Spor salonunda kulağınızdan düşmeyen kulaklık

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Plantronics BackBeat Fit 350, egzersizleriniz sırasında terleyip hareket ederken sizi eğlendirmek için tasarlanmış. Basit görünen kancalı kulakiçi kulaklıklar ihtiyacınız olan temel şeyleri size sonunda kadar sunuyor.

Apple AirPods veya Samsung Gear IconX gibi tamamen kablosuz değiller ama tarz sahibi müzik severler ile fitness meraklıları için güvenli ve şık.

Kancalar ve tomurcuklar, müzik dinlerken spor yaptığınız sırada, dikkat dağılmalarını engellemek için epey işe yarıyor. Egzersiz ve terleme zorluklarına dayanacak kadar da sağlamlar. Uçları eskidiğinde internetten yedeklerini bulabilirsiniz.

Renkli tarafı sağ kulak için ve burada kontrol panelini göreceksiniz. Pil, mikrofon, temel kontroller burada oturuyor. Kumanda biraz büyük olduğundan bazı insanlar bundan rahatsız olabilir. Tuşlara uzun basarsanız parçalar arasında ileri ya da geri atlayabilirsiniz. Düğmelerin yükseltilmiş şekli, yerlerini bulmayı kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Toplam kablo uzunluğu (kulaktan kulağa), kafanızın arkasından geçecek kadar uzun, yaklaşık 55 cm. Toplam ağırlığı ise 15 gram.

Kumaş kablo eskimeye karşı daha fazla dirençli. IPX5 derecelendirmesi ve askeri sınıf nano kaplamayla kulaklıkların, spor salonunda her şeye dayanıklı olacağının garantisi.

Gece koşmayı sevenler de unutulmamış. Kabloların üzerinde karanlıkta ışığı yansıtıcı bantlar var. Örgü oldukları için de birbirlerine karışmıyorlar.
Kabloları boynunuza göre ayarladıktan sonra birbirine bağlamak için bir mandal var. Bu sayede kabloları birbirlerine sıkıca tutturabilirsiniz.

Kutu içerisinden üç farklı kulaklık ucu da çıkıyor. Kauçuk uçları kolayca çıkarabilir ve değiştirilebilirsiniz. Kulaklığın ucundaki kanat, onu güvenli bir şekilde kulağınıza tutturmanız için şart. Tabi kanca da epey işe yarıyor. Kulaklıklar, bunlar sayesinde egzersiz yaparken kulağınızdan düşmüyor.

350, tasarımsal anlamda bütün temel özelliklere sahip. Rahat, hafif, sağlam malzemelerde yapılmış ve kullanımı kolay. Kutu içinden basit bir taşıma çantası çıkıyor. Kullanım ve konfor anlamında 305’ten çok daha iyi. Çünkü 305, spor yaparken terin de etkisiyle kulağınızdan bazen çıkabiliyor. 350 de ise bu kancalar engelleniyor.

Haberin Devamı

BackBeat Fit 350, aynı anda iki cihaza bağlanabiliyor. Kulaklık, 8 adede kadar cihazı da hafızasına alabiliyor. Bu arada kulaklıklar hem iPhone hem de Android cihazlarla uyumlu. USB'ye takın, 90 dakika şarj edin ve bir Bluetooth cihazla eşleştirin.

Ses, 6mm sürücülerle sağlanıyor ve tüm egzersizleriniz boyunca motive olmanıza yardımcı olacak ses performansı üretiyor.

Ses kalitesi, fiyatına göre iyi. Orta ve yüksek tonlardan yeteri kadar memnun kalacağınıza inanıyorum. Düşükler istediğim kadar sağlıklı değil ancak bu müziğin ses kalitesini çamurlu hale getirecek kadar da değil.
Kulaklık, gürültüyü izole etme ve herhangi bir ses sızıntısını önleme konusunda da iyi iş çıkartıyor. Ses seviyesini yükselttiğinizde arkanızdan gelen otomobil sesi tamamen fark edilmeyecek düzeye geliyor. Bu yüzden dikkatli olun.

Plantronic, 350’nin 6 saatlik pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak öyle değil. Testlerim sırasında pil ömrü 5.30-6 saat arasında değişiyordu. Spor salonunda rahatça egzersiz yapabilir veya bütün bir maratonu tek şarjla bitirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yaklaşık 90 dakikada şarj olan kulaklığın bekleme süresi 10 gün kadar. Yine 90 dakika boyunca işlem yapılmadığında da 350, otomatik olarak kapanıyor. 15 dakikalık hızlı şarjla da 1 saate kadar kullanılabiliyor.

BackBeat Fit 350, amacına uygun yani spor için tasarlanmış bir kulaklık. Aynı zamanda fiyat, konfor ve kullanım kolaylığıyla açısından uygun fiyata satın alabileceğiniz kablosuz kulaklıkların başında geliyor. Her egzersizden sonra sürekli olarak şarj etmek zorunda da değilsiniz.

Plantronics BackBeat FIT 350’ye yaklaşık 300 TL’ye sahip olabilirsiniz.