Teknoloji PlayStation 4, Rakiplerini Neredeyse İkiye Katladı!

PlayStation 4, Rakiplerini Neredeyse İkiye Katladı!

30.07.2015 - 15:42 | Son Güncellenme:

Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 4, son çeyrekte büyük bir satış elde ederek emin adımlarla yoluna devam ediyor... Yeni nesil platformlarda satış bakımından önde giden PlayStation 4, yeni yayınlanan raporda...

PlayStation 4, Rakiplerini Neredeyse İkiye Katladı

Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 4, son çeyrekte büyük bir satış elde ederek emin adımlarla yoluna devam ediyor... Yeni nesil platformlarda satış bakımından önde giden PlayStation 4, yeni yayınlanan raporda bunu bir kez daha kanıtladı. Hatta öyle olacak ki Sony, satış beklentilerini dahi arttırdı. Belirtilenlere göre son çeyrekte dağıtılan PS4 sayısı 3 milyon adeti buldu. Geçen yılın aynı döneminde ise yaklaşık 2.7 milyon adet PS4 dağıtılmıştı. Bu rakamlar ile azılı rakibi Xbox One'ı geçen PS4, anlaşılan liderlik koltuğunda epey oturacağa benziyor.

Haberin Devamı

Zira yılın son çeyreğinde dağıtılan Xbox 360 ve Xbox One sayısı toplamda 1.7 milyon adet ile sınırlı. Gelen son rapor ile birlikte satışa sunulduğu ilk günden bu yana PS4'ün dağıtılma adeti ise 25.3 milyona erişmiş bulunuyor. 2014 finansal yılı içerisinde 14.8 milyon adet PS4 satan Sony, ayrıca beklentilerini de büyüttü. Normalde bu yıl 16 milyon konsol dağıtmayı hedefleyen şirket, 2015'in sonuna kadar 16.5 milyonu aşmayı hedefliyor. Eğer Sony'nin beklentisi sağlıklı bir şekilde gerçekleşirse 31 Mart 2016 tarihi itibariyle tam 38.8 milyon adet PS4 satılmış olacak. Operasyon gelirlerinin 160 milyon doları bulduğunu açıklayan Sony, ayrıca 'Oyun ve Çevrim İçi Servisler' kategorisi sayesinde 2 milyar 365 milyon dolarlık ciro elde etmeyi de başardı.