Teknoloji PTT'de TTNet ADSL satışı başlıyor

PTT'de TTNet ADSL satışı başlıyor

17.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

ADSL abonesi olmak isteyenler, TTNet'in PTT ile yaptığı işbirliği çerçevesinde başvurularını PTT işyerlerinden de gerçekleştirebilecek.

PTTde TTNet ADSL satışı başlıyor
2007 yılında 2,4 milyon yeni ADSL abonesi alarak 4,4 milyon aboneye ulaşacak olan TTNet, 2008 yılında bu sayıyı 5,5 milyona çıkartmayı hedefliyor.

Türkiye'nin 81 ilinde İnternet erişimi sağlayan, esnek ve yaratıcı çözümleriyle hayatı kolaylaştıran TTNet, Türkiye'de İnternet kullanımının yaygınlaştırılabilmesi için girişimlerini hızlandırıyor. ADSL abonesi olmak isteyenler, Türkiye'nin lider İnternet Servis Sağlayıcısı TTNet ile Ülkemizin köklü ve en atılımcı kuruluşlarından PTT arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde artık Türkiye geneline yayılmış PTT işyerlerinden de TTNet ADSL başvurusu yapabilecek.

Haberin Devamı
Ankara Hilton Oteli'nde Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros ve TTNet Genel Müdürü Okay Eğridici'nin katılımıyla bugün gerçekleştirilen basın toplantısında projenin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşıldı.

Hedeflerinin tüm Türkiye'de internet kullanımını yaygınlaştırarak Türkiye'nin bilgi toplumu olma yolundaki adımlarını hızlandırmak olduğunu söyleyen TTNet Genel Müdürü Okay Eğdirici, "TTNet olarak Türkiye'de internetin yaygınlaşmasına yönelik projelerimizi ve işbirliklerimizi genişletiyoruz.

Bu kapsamda, müşterilerimizin genişbant internet hizmetlerine kolayca ulaşabilmeleri için çözüm ortaklarımızın sayısını artırmaya devam ediyoruz. PTT gibi Ülkemizin en yaygın online işyeri  ağına sahip kuruluşunun TTNet Çözüm Ortakları arasına katılmasıyla internetin avantajlarını daha geniş kitlelere ulaştıracağımız için büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

TTNet olarak 2007 yılında 2,4 milyon yeni ADSL abone kaydı gerçekleştirdiklerini söyleyen Okay Eğdirici, TTNet'in 2008 yılı hedefinin ise toplam abone sayısını 5,5 milyona ulaştırmak olduğunu açıkladı. Eğdirici, TTNet'in yeni hizmetleri hakkında da "Geçtiğimiz ay duyurduğumuz ve büyük ilgi gören Aile Koruma Şifresi gibi pek çok yeni ürün ve hizmeti de gelecek yıl TTNet kullanıcılarına sunacağız. Bu sayede TTNet, sadece kişileri ve kurumları internete bağlayan bir firma değil, müşterilerinin yaşam kalitelerini yükselten bir firma olacak" dedi.

Haberin Devamı
İmza töreninde bir konuşma yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural ise "167 yıllık tarihi ve kurumsal kimliğe sahip PTT'nin, Türkiye'nin tahsilat ve ödeme merkezi olma konusunda yürüttüğü çalışmalar  3 bin 132 işyerinde devam etmektedir. PTT olarak, halihazırda TTNet faturalarının tahsilatını gerçekleştirmekteyiz. Bu işbirliği anlaşmasıyla TTNet ADSL satış hizmeti de PTT işyerlerinde sunulmaya başlanacaktır. TTNet ADSL satışı öncelikle 986 PTT Merkezinde hizmete konuldu, 2008 yılından itibaren 2 bini aşkın PTT Şubesinin daha ilavesiyle bu sayı 3 bin 100'ü aşacaktır. Bu vesileyle hizmet yelpazemiz daha da genişleyerek özellikle kırsal kesimde bulunan vatandaşlarımıza bu hizmetten yararlanma fırsatı sunulacaktır. PTT, halkımızın ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri en kaliteli ve seri şekilde sunmanın gayreti içerisinde olmaya devam edecektir. PTT ile TTNet arasında yapılan bu işbirliğinin hedefi, son yıllarda Ülkemizde çok büyük bir talep potansiyeline sahip olan internet hizmetini vatandaşlarımızın ayağına götürmek ve müşteri memnuniyetini sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türk Telekom'un tüm Türkiye genelinde internet kullanımını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak için büyük bir hızla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Doany, "Türk Telekom, gerek genişbant altyapı yatırımları ile, gerek internet servis sağlayıcıları için toptan satış fiyatlarında gerçekleştirdiği indirimlerle, gerekse eğitim alanında gerçekleşen sosyal sorumluluk projeleri ile hep aynı hedefe doğru ilerliyor: O da, Türkiye'de modern iletişim teknolojilerini toplumun her kesimine yaygınlaştırmak, kırsal ya da kentsel ülkenin dört bir yanından internete erişim

sağlamak. Bugün hayata geçen bu işbirliği de Türkiye'de internet kullanımının yaygınlaşması ve 2007 yılında 4,4 milyona ulaşan genişbant internet kullanıcı sayısının artması yolunda önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi.