Teknoloji Qualcomm'un ilk akıllı telefonu karşımıza çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

Qualcomm'un ilk akıllı telefonu karşımıza çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

09.07.2021 - 09:58 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon piyasası çeşitlenmeye devam ederken, mobil işlemcilerle bilinen Qualcomm, ASUS iş birliği ile bir akıllı telefon geliştirdi. Yeni akıllı telefonunu duyuran şirket oldukça dikkat çekiyor. Söz konusu telefon Snapdragon Insider Phone olarak adlandırılıyor. Şaşırtmayacağı üzere bu telefonda Qualcomm imzalı Snapdragon 888 işlemcisi bulunuyor.

Qualcommun ilk akıllı telefonu karşımıza çıktı İşte özellikleri ve fiyatı

Android tarafa güç veren işlemci markasının yeni telefonu tasarımsal ve genel anlamda ASUS’a benziyor. ASUS’la beraber geliştirilen telefonun 6.78 inçlik AMOLED, Full HD Plus  ve 144Hz ekran yenileme hızına sahip güçlü bir ekranı var. Öte yandan Gorila Glass Victus ile korunan ekranda diğer telefonlara oranla ‘geniş’ bir çerçeve bulunuyor. Alt ve üst kısımlardan ekranı biraz kesen telefonun yan taraflarda daha ince bir çerçevesi bulunuyor.

Haberin Devamı

QUALCOM İMZALI TELEFON OLDUKÇA İDDİALI

Telefonun kamera tarafında ise bizleri 64 Megapiksellik ana kamera, 12 Megapiksel makro kamera ve 3x optik yakınlaştırma özellikli 8 Megapiksel telefoto kamerası bulunuyor. Ön kamera ise 24 Megapiksel olarak bizleri karşılıyor. Telefonun Qualcomm imzalı Snapdragon 888 işlemcisine sahip. Bu işlemci 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla destekleniyor.

Qualcommun ilk akıllı telefonu karşımıza çıktı İşte özellikleri ve fiyatı

Snapdragon Insider Phone, 4.000mAh bataryaya sahip ve bu batarya 65W hızlı şarjı destekliyor. Bu telefon ilk olarak Hindistan için 1.499 dolarlık bir fiyat etiketiyle geliyor ancak diğer ülkelere de gelmesi bekleniyor.