Teknoloji Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

17.07.2018 - 16:25 | Son Güncellenme:

Razer Nommo Chroma, yüksek ses ve özelleştirilebilir RGB aydınlatmaya sahip etkileyici bir oyun hoparlörü. Biz de Razer Nommo Chroma’yı sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Oyun dizüstü bilgisayarındaki ya da monitörünüzün yanındaki o klasik hoparlörlerden sıkıldıysanız ve tüm gün kulaklık takmaktan hoşlanmıyorsanız, Razer Nommo Chroma muhtemelen sizin için üretilmiş.

Oyun meraklılarına yönelik stereo hoparlörler, müzik ve filmler için de oldukça sağlam. Özelleştirilebilir Chroma aydınlatma ve sunduğu dengeli ses onu özellikler oyunlar için mükemmel bir ses çözümü yapıyor.

Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

Tasarımı onu rakiplerinden ayırıyor

Razer Nommo Chroma’da Razer estetiğini kesinlikle görebilirsiniz. Hoparlörler, Razer'in fareleri, klavyeleri ve Bluetooth hoparlörleri üzerinde birçok kez gördüğümüz mat siyah plastik kaplamaya sahipler.

Razer Nommo hoparlörler büyük ve silindirik, aslında her biri yüksek teknoloji ürünü saç kurutma makinesine benziyor. PC yanında göze çarpacak kadar büyük ve farklılar.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 cm uzunluğunda olan Nommo, masa kurulumunuza problemsiz bir şekilde uyum sağlayabilir. Ancak sınırlı alana sahipseniz biraz zorlanabilirsiniz.

Nommo’da sadece iki düğme ile kontrol ediliyor. Portlar açısından da işlem basit tutulmuş. Düğmelerden biri sesi diğeri basları kontrol ediyor. Ses düğmesi aynı zamanda güç düğmesi olarak da kullanılıyor. Üzerine basmanız lazım yoksa güç düğmesini bulmak için epey zorlanabilirsiniz.

Sağ hoparlörün arkasında iki adet 3,5 mm'lik ses bağlantı noktası var. Kulaklığınızı takmak için kulaklık jakı ve akıllı telefonunuz gibi harici bir ses kaynağını bağlamak için aux-in girişi.

Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

Adından da anlaşılacağı gibi, Razer Nommo Chroma, tabanı etrafındaki ince LED şerit sayesinde milyonlarca parlak renk üretiyor. Razer Synapse 3 yazılımını kullanarak Chroma aydınlatma seçeneklerini kişiselleştirebilirsiniz.Sezgisel ve akıcı efektler, sonuçlar harika görünüyor. Kendi aydınlatma efektlerinizi programlamak için Chroma Studio'yu kullanabilirsiniz.

Yeni eklenen dokunuş, Nommo’nun düğmeleriyle ayar yaptığınızda bas ve ses seviyelerini belirtmek için LED’ler mavi ve yeşil olarak yanıyor. Bas ve ses seviyelerini buna göre belirleyebilirsiniz.

Bluetooth belirgin şekilde eksik bir özellik. Bu ekleme,telefonunuzu cihaza bağlama konusunda çok daha kullanışlı hale getirebilirdi. Bunu dışında Bluetooth’un yerleşik olması, çalışma alanınızdaki kablo karmaşasını da azaltabilirdi.

Haberin Devamı

Ayrı subwoofer kullanılmadığından kurulumu gerçekten çok kolay. Bu kablolamayı da nispeten basit hale getiriyor.USB bağlantısını kullanırken, Nommo Chroma ses cihazı olarak görünecek. Windows, Razer Synapse kurulumuda dahil olmak üzere gerekli sürücüleri otomatik olarak kurabiliyor.

Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

Ses performansı nasıl?

Nommo Chroma, sinematik içerikler için etkileyici sesler ve rekabetçi oyunlar için ise net yönlülük sunuyor. Odamı hatta evimi fazlasıyla ses doldurabildi.

Battlefield 1, Wolfenstein 2 gibi oyunlarda yüksek perdeli sesler keskin bir şekilde ortaya çıkıyor. Vuruşlar ve patlamalar, özellikle bas sesleriyle birleşince oldukça tatmin edici. CS:GO gibi oyunları oynarken hoparlörler, düşman ayak seslerini ve silahın ateş yönünü doğrulukla tespit etmeme yardımcı oldu.

Razer'in hoparlörleri, oyunlar olduğu kadar eğlence için de oldukça etkileyiciydi. Dinlediğiniz her parçanın bas ve tizlerini netlikle duyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Chroma ayarlarını değiştirmenize ek olarak Synapse yazılımı, Nommo'nun dört ses modu arasında geçiş yapmanıza imkan veriyor. Varsayılan, Oyun, Müzik ve Film. Müzik modu daha net ve tizler açısından zengin sesler sunarken, Oyun ve Film ön ayarları basları (Film ayarı daha çok) vurguluyor. Çoğunlukla üçü arasında ortada kaldığı için ben Varsayılan ayarda kaldım.

Razer Nommo Chroma inceleme: Geleneksel bilgisayar hoparlörlerini unutun

Sonuca bağlıyorum

Razer Nommo Chroma, fiyatına göre yüksek ve net sesin yanında harika RGB özelleştirme sunan etkileyici bir stereo hoparlör seti. Biraz büyük gelebilir ama onlar için masanızda yeriniz varsa, rekabetçi oyunlar ve diğer her şey için sürükleyici ses alacaksınız. Chroma aydınlatma, özellikle de oyun kurulumunuz Razer ürünlerinden oluşuyorsa güzel bir bonus.

Ses konusunda normal masaüstü kullanımı için yeterince güçlü ve gerektiğinde tatmin edici bir şekilde bas yanıtı alabilirsiniz. Bunun yanında benzer ses kalitesini biraz daha ucuz hoparlörlerden elde edebilirsiniz, ancak RGB ışığın eklenmesi aradaki boşluğu dolduruyor.

Haberin Devamı

Fantezi aydınlatmalar olmadan da yaşayabiliyorsanız, aynı etkileyici sesi sunan Nommo (668 TL) başka bir seçenektir. Çok yönlü ve TV dostu bir şey arayan arkadaşlar, Razer'ın sanal surround ses ve Bluetooth desteği sunan Leviathan hoparlörüne de bakabilir.

İhtiyacınız olan tek şey, oyun oynamak için ayarlanmış sağlam bir hoparlör setiyse Razer Nommo Chroma paranızın karşılığını verebilir.

Razer Nommo Chroma’ya 1030 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Etkileyici ses kalitesi
  • Boyutuna göre yüksek ses
  • Kullanımı kolay kontroller
  • Özelleştirilebilir Chroma aydınlatma

EKSİLERİ

  • Biraz büyük
  • Bluetooth desteği yok