Oyun Razer Sila tanıtıldı

Razer Sila tanıtıldı

03.10.2018 - 13:18 | Son Güncellenme:

Oyuncular artık kesintisiz, ultra hızlı, gecikmesiz ve gelişmiş çoklu kanal yönetimli bir ev ağına sahip olacaklar.

Razer Sila tanıtıldı

Razer™, yaptığı bir duyuru ile yüksek performanslı WiFi routerı Razer Sila’yı tanıttı. Evde kullanım için tasarlanan Sila evdeki oyuncular için üstün perfomanslı kablosuz bağlantı sunarak oyunlarda ihtiyaç olan hıza, gecikme yaşanmadan erişebilmeyi mümkün kılıyor.

Mobil oyunda yaşanan büyüme ve her evin kablolama yapmaya uygun olmaması nedeni ile hızlı ve güvenilir bir kablosuz router ihtiyacı giderek büyüyor. İşte Razer da bunu dikkate alarak Sila’yı duvarlar ve aynalar ne kadar fazla olursa olsun gecikme yaşatmadan ultra hızlı kablosuz internet bağlantısı ile bırakın oyun oynamayı yayın yapmanıza bile imkan kılacak şekilde geliştirdi.

Haberin Devamı


İçerisinde pek çok üst seviye teknoloji barındıran Sila; güvenilir WiFi bağlantısı için Razer FasTrack, çok kanallı fonksiyonu için Multi-Channel ZeroWait DFS ve Mesh kabiliyeti ve geniş bant networklerde farklı noktalardan verileri merkeze toplama (backhaul) özelliklerinden güç almaktadır. Bunların yanında Sila’yı mobil uygulama üzerinden kurmak da onu kullanımı oldukça basit bir router yapıyor.

Sila içinde bulunan Razer FasTrack yazılımı akıllı ağ trafik yönetimini sağlar. Derin paket incelemesi ve kendi kendine öğrenme teknolojisi sayesinde Razer FasTrack kullanıcılara, istedikleri uygulamalar ve cihazlar için ağ trafiğini ayarlama imkanı sunar. Bu şekilde dilerseniz akıllı telefonlara, dilerseniz akıllı TV’lere, PC’nize, dizüstü bilgisayarınıza veya konsolunuza has ağ trafikleri oluşturabilirsiniz. Nitekim içerisinde bulunan dahili PS4, Xbox ve Switch konsollarını otomatik algılayan system ile kullanıcılar ağlarını kesintisiz yayın ya da oyun için ayarlayabilirler. Razer FasTrack aynı zamanda tek tuşla aktif edilen oyuncu modu ile otomatik olarak online oyunlarda ihtiyaç olacak bant genişliğini reserve eder.

Haberin Devamı

Gelişmiş mesh ağ desteğine de sahip olan Sila bu şekilde kendinden bir yada daha fazla olduğunda birleşerek daha sağlam, hızlı ve kesintisiz bir ağ oluşturabiliyor. Toplamda 550 metrekarelik bir kapsama alanına 2 router ile çıkabilen Sila, üç adet cihazla birlikte çok katlı binalarda 500 metrekarelik kapsama alanının üstüne bile çıkabiliyor. Tri-Band özellikli router olan Sila 5 Ghz backhaul ve ağ tıkanıklığını ve parazitleri daha da azaltmak amacı ile aynı anda 4 adet DFS kanalını işleten bağımsız fronthaul özelliklerine sahip. Sila, Ignition Design Labs adlı ev ağı uzmanı firma ile birlikte üretildi. Qualcomm ve Broadcom tarafından kurulan bu teknoloji ve mühendislik firması kendisini 2016 yılında Portal Smart WiFi router’ı ile tanıtmıştı.

Yazarlar