Oyun Riot Games'ten Türkiye'ye 10 milyon liralık yatırım

Riot Games'ten Türkiye'ye 10 milyon liralık yatırım

23.06.2017 - 11:36 | Son Güncellenme:

Riot Games, League of Legends Sunucusunu Türkiyeye getirerek 10 milyon TL'lik yatırım yaptığını duyurdu.

Riot Gamesten Türkiyeye 10 milyon liralık yatırım

Riot Games, 10 Milyon TL'lik yatırımla League of Legends Sunucusunu Türkiyeye getirdiğini ve bu sayede Türkiyenin dört bir köşesindeki milyonlarca League of Legends oyuncusuna çok daha hızlı ve kaliteli hizmet sunacağını açıkladı. League of Legends Türkiye Sunucusunun devreye girmesiyle Türkiyedeki League of Legends oyuncularının mevcut bağlantı hızlarına bağlı olarak yaşadıkları gecikme sürelerinin (ping) daha da azalmasının hedeflendiği bildirildi

Haberin Devamı

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit, yapılan bu yatırımın Türkiye'de milyonlarca oyuncu için 5 yıldır değer üretmeye devam eden ve kendi sektöründe dev bir ekosistemin şekillenmesine yol açan şirketin, Türkiye'ye yatırım yapma konusundaki kararlılığına işaret ettiğini söyledi.Riot Games Türkiye olarak SunucununTürkiye'ye getirilmesi yönünde büyük çaba harcadıklarını belirten Koçyiğit, Birçok yabancı şirketin Türkiyedeki yatırımlarını gözden geçirdiği bir dönemde yaptığımız bu yatırım, Türkiyeye ve Türkiyedeki oyuncularımıza olan inancımızın ve verdiğimiz değerin göstergesidir dedi.

League of Legends Sunucularında hizmet vermek üzere özel olarak geliştirilen işlemcilerinin dünyada ilk kez Türkiye'deki sunucuda kullanılacağını ifade eden Koçyiğit, "Türkiyedeki ekibin gelişimini yakından takip ettiği yeni işlemciler, League of Legends sunucularının ihtiyaçlarına uygun iyileştirmeler içeriyor. Bu sayede oyunculara daha az sayıda sunucuyla çok daha iyi hizmet vermek mümkün hale geliyor. Bu durum sunucuların enerji ve bakım giderlerinde de önemli oranda tasarruf sağlıyor" şeklinde konuştu.

Yazarlar