Teknoloji Rss Nedir? Rss Feed Nasıl Oluşturulur?

Rss Nedir? Rss Feed Nasıl Oluşturulur?

10.03.2021 - 12:40 | Son Güncellenme:

RSS, Rich Site Summary teriminin kısaltması olarak kullanılmaktadır. RSS, haberi siteleri ve bloglar tarafından çok fazla kullanılır. Çünkü yeni yayınlanmış olan içeriklerin daha kolay bir şekilde takip edilmesini sağlayan bir web bildirici olarak görev yapar. RSS nedir? RSS feed nasıl oluşturulur? İşte, tüm detaylar.

Rss Nedir Rss Feed Nasıl Oluşturulur

 RSS, bir web sitesine yeni bir içerik eklendiği zaman bunun kolay bir şekilde takip edilmesini sağlayan bir web sitesi bildirimcisidir. İnternet üzerinden takip etmek istediğiniz her konu hakkında güncelleme almanız imkansızdır. Ancak RSS sayesinde takip ettiğiniz web sitelerine içerik yüklendiği zaman bundan haberdar olabilirsiniz.

Haberin Devamı

 RSS Nedir?

 RSS, internet ortamında üretilmiş olan bir içeriğin dağıtılması amacı ile kullanılan bir web yayın aracıdır. Web içeriği üreten herkes, medya dosyalarını, makalelerini ya da blog yazılarını kitlelere ulaştırmak adına RSS kullanabilmektedir. 

 Eğer bir içerik üreticisi iseniz RSS formatında içerikler sunabilir ya da farklı kaynaklar üzerinden almış olduğunuz içerikleri kendi platformunuz üzerinden yayınlamanız mümkündür. XML dosyası üzerinden bir web sitesinin sağlamış olduğu bilgiler RSS feed olarak isimlendirilmektedir.

 RSS oldukça iyi bir şekilde içeriklerin dağıtımını sağlamaktadır. Üretmiş olduğunuz içerikleri RSS ile farklı platformlar üzerinden yayınlayabilir bu sayede yeni izleyicilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu sebeple çoğu site içeriklerini RSS feed şeklinde sunmayı tercih etmektedir.

Haberin Devamı

 RSS Feed Nasıl Oluşturulur?

 Her web sitesi RSS feed paylaşmamaktadır. Ancak çoğu site paylaşmayı tercih etmektedir. RSS feed oluşturmak için şu adımları takip etmeniz gerekir.

Öncelikle bir RSS okuyucu indirip, RSS özet akışına başlamanız gerekir. 

Buradan sevdiğiniz bir web sitesinin RSS linkini aratabilirsiniz. Buradan bulamazsanız arama motoruna internet sitesinin linki ile yanına RSS yazmanız gerekir.

Buradan siteniz için RSS feed bulunan URL'yi kopyalamanız gerekmektedir.

Daha sonra URL'yi RSS okuyucusuna yapıştırmanız gerekmektedir. 

Ziyaret edilen tüm sitelerde aynı işlemi tekrarlamalısınız.