Teknoloji Sadece oyun oynayarak kilolarından kurtuldu

Sadece oyun oynayarak kilolarından kurtuldu

08.03.2017 - 11:33 | Son Güncellenme:

Yıllardır tartışılan konulardan biri olan oyun oynayarak kilo vermek mümkün mü sorusuna cevap niteliğinde bir olay yaşandı. Ünlü video oyun stüdyosu Telltale'dan Job Stauffer, sadece oyun oynayarak kilolarından kurtuldu.

Sadece oyun oynayarak kilolarından kurtuldu

PC Gamer tarafından gerçekleştirilen röportajda, Job Stauffer VR ve VR oyunlarının hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı. Telltale'dan Job Stauffer, sağlık için kullanılan oyun veya uygulamalara başvurmadan hayatını iki ayda düzene soktu. Peki bunu nasıl başardı?

Haberin Devamı

Sadece oyun oynayarak kilolarından kurtuldu

Job Stauffer, HTC Vive üzerinde bulunan ve Oculus Rift için geçtiğimiz dönemde betası sunulan Soundboxing ile uzun süre vakit geçirdiğini belirtti. Düzenli ritimler ve bolca hareket sayesinde yaklaşık 22 kilo (50 pound) veren Stauffer, VR'ın yani sanal gerçeklik teknolojisinin sağlık için de oldukça yararlı olduğunu dolaylı yoldan ispatladı. Çünkü satılan sistemle düzenli olarak vakit geçirildiğinde kullanıcı yavaş yavaş forma girmeye başlıyor. Oyun sırasında bolca hareket edildiğinden ve su içmek de metabolizyı düzenleyip hızlandırdığından bolca kalori yakılıyor.