Oyun Dunyasi Sanal Gerçekliğe Bu Gözlük İle Atılın

Sanal Gerçekliğe Bu Gözlük İle Atılın

13.06.2015 - 14:06 | Son Güncellenme:

Sanal gerçeklik konusu oyun dünyasını aylardır karıştırıyor. Ancak bu karışıklık durumu, genelde yerini heyecana bırakıyor. Özellikle sevgili Oculus Rift, bir süredir dillerden düşmeyen konulardan biri. Oculus Rift, E3 öncesinde bir sürpriz hazırladı ve protatip kontrolcüsünü görücüye çıkarttı. 2016’nın ilk çeyreğinde çıkması beklenen sanal gerçeklik gözlüğü, daha modern tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Sanal Gerçekliğe Bu Gözlük İle Atılın

Sanal gerçeklik konusu oyun dünyasını aylardır karıştırıyor. Ancak bu karışıklık durumu, genelde yerini heyecana bırakıyor. Özellikle sevgili Oculus Rift, bir süredir dillerden düşmeyen konulardan biri.

Oculus Rift, E3 öncesinde bir sürpriz hazırladı ve protatip kontrolcüsünü görücüye çıkarttı. 2016’nın ilk çeyreğinde çıkması beklenen sanal gerçeklik gözlüğü, daha modern tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Gelelim işin detay kısmına.

Oculus Rift, her iki göz için de OLED ekran barındırıyor. Oculus VR, bu konuda gölgelenme ve bulanık görme durumuna daha net çözümler ürettiğini açıkladı. Bunların yanında gözlüğün yan taraflarında, dahili kulaklık sistemi bulunuyor. 360 derecelik ses deneyimi sunan bu sistem, dilerseniz çıkartılabiliyor. Ayrıca gözlük, Microsoft ortaklığında Xbox One kontrolcüsüyle beraber geliyor.

Gözlük, DirectX 12 ve Windows 10 işletim sistemine sahip olacak. Ancak Windows 7 veya Windows 8.1 işletim sistemlerine uyumlu olmayacak. Xbox One oyunlarını da kendisine dahil edebilecek olan gözlük, yanına Oculus Touch isimli bir kontrolcüyü de getiriyor.

Sanal gerçeklik gözlüğünün son videoları için tıklayın.