Teknoloji Siemens rengârenk üç cep'le geliyor

Siemens rengârenk üç cep'le geliyor

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Siemens Mobile, bu yılın sonunda piyasaya çıkaracağı üç yeni cep telefonu modelini tanıttı. Yeni ürünlerde, en son mobil teknolojiler ve rengârenk tasarımlar dikkat çekiyor.

Siemens rengârenk üç ceple geliyor

Teknonet
ŞÜKRÜ ANDAÇ

Siemens rengârenk üç ceple geliyor

MOSKOVA
Cep telefonu üreticisi Siemens Mobile, bu yılın sonunda piyasaya çıkaracağı üç yeni model cep telefonunu tanıttı. Yeni modellerin tanıtımı için, son bir yılda cep telefonu abone sayısını 12 milyondan 24 milyona çıkaran Rusya’yı seçen Siemens Mobile, yeni modellerde oldukça rekabetçi fiyatlar uygulayarak, içinde Türkiye pazarının da bulunduğu bölgelerde daha da aktif olacağını açıkladı.

Siemens Mobile Başkanı Rudi Lamprecht, A52, C60 ve MC60 modeli cep telefonlarında uygulanacak fiyatların rakiplerine göre çok daha aşağıda olacağını böylelikle tüm pazarlarda daha agresif tavır alacaklarını söyledi. Yeni modellerin içerisinde bulunan son mobil teknolojilerin yanı sıra, ilginç ve rengârenk tasarımlar ise hayli dikkat çekici.

Siemens Mobile’ın yeni ürünleri, farklı tasarımlarının yanı sıra dahili dijital kamera, hızlı internet bağlantısı sağlayan GPRS, MMS ve Java gibi teknolojileri de destekliyor. Yeni modellerden MC60, firmanın ürettiği ilk dahili kameralı cep telefonu. X biçiminde tasarlanan cep telefonu, 4096 renkli ekrana sahip ve Multimedya mesajlaşma (MMS) teknolojisini destekliyor. Bir diğer yeni model Siemens C60, sonradan entegre edilebilen dijital kamera ile, fotoğraf çekip yine MMS teknoloji sayesinde başka kullanıcılarla paylaşılmasını sağlıyor. Siemens A52 ise renklerini kahve çeşitlerinden alıyor.

Kamerası içinde saklı
Üç band şebeke sistemi üzerinde çalışan ve 4096 renkli ekrana sahip olan Siemens MC60, içerisindeki kamera ile fotoğraf çekip, 50 resmi hafızasında saklayabiliyor. Değiştirilebilir tuş takımlara sahip MC60, X biçiminde tasarlandı. Eğlenceli çok sesli (polifonik) zil tonları, resim uygulamaları ve oyunlar ise MC60’ın diğer özellikleri arasında yer alıyor. MC60, 86 gram ağırlığında.

Kahve tadında telefon
Yeni modeller arasında yer alan Siemens A52, kahve çeşitlerinden Cafe Latte ve Espresso’nun renklerini almış. Temel özellikler arasında önceden yüklü resim, ses ve animasyonlar var. 84 gram ağırlığındaki A52, hızlı metin yazımını sağlayan T9 uygulamasını da destekliyor.

Mesajları resimli at!..
Siemens C60, kendinden flaşlı entegre edilebilen kamerası ile fotoğraf çekip, bunların MMS teknolojisi sayesinde başkalarıyla paylaşılmasını sağlıyor. Ses kaydetme özelliği de bulunan telefonda, renkli ekran var. Çok sesli (polifonik) zil tonları ve altı çeşit CLIPit kapak seçeneği bulunan telefon, 85 gram ağırlığında ve bataryası 250 saat bekleme süresine sahip.

DİJİTAL OYUNCAKLAR

Film seyret, müzik dinle
ABD’li Hanheld Entertainment firması tarafından geliştirilen ve el bilgisayarı boyutlarındaki yeni model cihaz üzerinden film seyretmek, MP3 formatında müzik dinlemek ve video klip izlemek mümkün. Renkli ekrana sahip olan ‘Mockingbird’ adlı kişisel video oynatıcı, kalem pil ile çalışıyor. Yeni ürün bu yılın sonunda piyasaya çıkarılacak ve 100 dolar fiyattan satılacak. www.hheld.com

23 gramlık teknoloji
Cep telefonu üreticileri ardı ardına yeni modellerini tanıtmaya devam ederken, telefonlarla kullanılacak aksesuvarların üretimi de hız kesmiyor. Ergonomik tasarımıyla dikkat çeken Jabra firmasının BT200 modeli Bluetooth (Cihazların 10 metre çapında kablosuz veri alışverişi yapabilmesi) kulaklığı da bunlardan birisi. Cep telefonu kullanmadan sesle arama yapılabilen ürün, 23 gram ağırlığında ve 3 saat konuşma, 96 saat bekleme süresini destekliyor.