Teknoloji Siri Nasıl Açılır, Nasıl Etkinleştirilir? Apple Cihazlarda Siri Nasıl Aktifleştirilir?

Siri Nasıl Açılır, Nasıl Etkinleştirilir? Apple Cihazlarda Siri Nasıl Aktifleştirilir?

08.04.2021 - 03:16 | Son Güncellenme:

Siri, Apple cihazlardaki kişisel asistandır ve iOS işletim sistemine sahip bütün cihazlarda işlevlerin sesli komut aracılığıyla gerçekleştirilmesini sağlar. İnternette gezinebilen, aramaları aktif hale getiren, mesaj okuyup gönderen ve haritalara giden Siri'nin çok daha geniş bir işlem kapasitesi vardır. Bazı durumlarda cihazlardaki Siri özelliğini kullanmak zor hale gelebilir. Peki, Siri nasıl açılır, nasıl etkinleştirilir? Apple cihazlarda Siri nasıl aktifleştirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Siri Nasıl Açılır, Nasıl Etkinleştirilir Apple Cihazlarda Siri Nasıl Aktifleştirilir


Dijital asistan olan Siri, pek çok işlevi sadece sesli komut alarak gerçekleştirmesiyle öne çıkar. Bunun için Siri özelliğinin aktif hale getirilmesi gerekir.

Siri Nasıl Açılır ve Etkinleştirilir?

Siri, akıllı cihazlardaki pek çok eylemi sesli komutla gerçekleştiren bir asistandır. Ancak kullanıcılar için bazen Siri'nin nasıl çalıştığını kavramak kafa karıştırıcı hale gelebilir. Siri özelliğinin kullanılması için öncelikle aktif hale getirilmesi gerekir. Bütün iOS cihazlara özel olan Siri'nin hangi cihazda kullanılıyorsa kullanılsın aktifleştirilmesi lazımdır. Aktif hale getirilmeyen Siri özelliği devre dışı kalır ve bu nedenle kullanılan cihazda sesli komut özelliği çalışmaz.

Apple Cihazlarda Siri Nasıl Aktifleştirilir?

Siri'nin başlatılması için ana ekran düğmesine basılı tutmak gerekir. Siri özelliğini destekleyen bütün cihazlarda Siri özelliği aktif halde gelir ve Siri'nin çalışması için ana ekran düğmesine basılı tutulur. Sonrasında Siri devreye girer ve karşılığında kullanıcı istediği komutu söyleyerek Siri'yi çalıştırabilir. Akıllı saatlerin yüze yaklaştırılması, bluetooth kulaklıklarda arama düğmesine basılı tutulması ve CarPlay'de arama düğmesine basılı tutulması da Siri'yi çalıştırır. Ayrıca bütün iOS cihazlarda sesli olarak "Hey Siri" denildiğinde de Siri çalışır hale gelir.

Fakat Siri aktifleştirilmemişse çalışması da mümkün olmaz. Bunun için cihazın ayarlar sekmesinden Siri özelliğinin seçilmesi gerekir. Eğer ayarlarda bu sekme yoksa cihaz Siri özelliğini desteklemiyordur. Destekleyen cihazlarda Siri özelliğinin yanına dokunularak özellik aktif hale getirilir ve herhangi bir eylem için kullanılabilir.

iOS bilgisayarlarda aynı özellik sistem tercihleri menüsü üzerinden aktif hale getirilebilir. Tercihlerden Siri ayarlarına gidilerek özelliğinin aktifleştirilmesi gerekir. Bunun sonrasında Apple cihazlarda sesli komut yardımıyla mesajlaşma, arama, harita ve ol tarifi alma, internette arama yapma, mailleri kontrol etme gibi pek çok farklı işlem yapılabilir.