Teknoloji Sızıntılar tarih mi oluyor?

Sızıntılar tarih mi oluyor?

26.10.2011 - 14:15 | Son Güncellenme:

Gizli belgeleri sızdırmasıyla ünlü organizasyonun başı, çok büyük bir sorunla dertte!

Sızıntılar tarih mi oluyor

Amerika tarihinin en büyük sızıntılarına imza atan Wikileaks, maddi problemlerle boğuşuyor. Pazartesi günü kurucusu Julian Assange'ın kendi ağzından kabul edilen sorunlar yüzünden, gerekli finansman sağlanmazsa, yıl sonuna kadar Wikileaks tamamen kapanabilir.

Sırlarını ifşa ettiği Amerikan hükümetinin haksız ambargo uygulattığını iddia eden yetkililer, PayPal, MasterCard, Visa, Bank Of America gibi gönüllülerin yardım amacıyla Wikileaks'e bağışta bulunmasına engel olan kurumlar yüzünden, Wikileaks varlığını sürdürme noktasında ciddi bir tehlike ile karşı karşıya geldiğini belirtiyorlar.

Kendilerine gelen yardımların 95%'inin blokeli olduğunu, bu tutarın 15 milyon doları bulduğunu belirten Julian Assange, politize olmuş bu firmaların, halkın kendini yönetme iradesini elinden aldığını iddia ediyor, zira Wikileaks, onların ve Amerikan hükümetlerinin saklamak istediklerini açıklıyor.

Wikileaks'in kayıtlı 20 çalışanı bulunuyor. 2013'e kadar yaşamını sürdürebilmesi için 3.5 milyon dolara ihtiyacı var. PayPal yaptığı açıklamada, Amerikan Hükümeti'nin, Wikileaks hakkında "yasal olmayan işlere bulaştığı" bilgisini kendilerine ilettiğinden para transferini durdurduğunu açıkladı. Benzer durumlar Visa ve MasterCard tarafından da yapılmış, Wikileaks, bu iki firmayı mahkemeye vermişti.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.