Oyun Dunyasi Sony, PlayStation TV'yi Duyurdu

Sony, PlayStation TV'yi Duyurdu

13.06.2014 - 00:21 | Son Güncellenme:

E3 2014 fuarı sadece oyun anonslarının yapıldığı değil, PlayStation TV gibi yeni donanımların da duyurulduğu bir ortam.

Sony, PlayStation TVyi Duyurdu

Sony da bu duyurulardan birinde, Apple TV’ye rakip olarak konumlandırılan PlayStation TV’yi tanıttı. PlayStation TV oyun konsolundan farklı bir ürün. Kullanıcılar cihazı direk TV’ye bağlayıp PS3, PlayStation One ve PSP servislerinden klasik oyunları oynayabilecekler. Bunun için PlayStation 3 veya PlayStation 4 konsoluna ihtiyaç olmayacak.

Haberin Devamı

Ama eğer evinizde bir PlayStation 4 varsa, PlayStation TV cihazını evinizin istediğiniz odasındaki başka bir TV’ye takıp, salondaki PS4’e bağlanıp oyunları uzaktan stream ederek oynayabileceksiniz. Bunun için PlayStation TV’ye bir DualShock3 gamepad bağlamanız gerekiyor. Oyunlar dışında cihaz üzerinde normalde eriştiğiniz müzik ve film, dizi servisleri de kullanılabilecek.

PlayStation TV aslında ilk olarak Japonya’da, PS Vita TV ismi ile çıkmıştı. Bu sonbaharda da ABD ve Kanada’da piyasaya çıkacak olan PlayStation TV, tek başına alınırsa 99 Dolar fiyata sahip olacak. Eğer içinde cihazın yanında bir DualShock kumandası, HDMI kablosu ve 8GB hafıza kartı olan paket şeklinde almak isterseniz 139 Dolar’a satılacak.

Haberin Devamı

Sony’nin E3’deki PlayStation TV duyuru videosu için tıklayınız.