Sosyalmedya Twitter'ı terk eden edene… Herkes o uygulamaya koşuyor! Yerli Twitter rekor kullanıcıya ulaştı

Twitter'ı terk eden edene… Herkes o uygulamaya koşuyor! Yerli Twitter rekor kullanıcıya ulaştı

02.07.2023 - 13:55 | Son Güncellenme:

Elon Musk, tweet görüntüleme sınırı getirdi. Kullanıcılar uygulamayı birer birer terk etmeye başladı. Herkesin yeni adresi yerli sosyal medya uygulaması Yaay oldu.

Twitterı terk eden edene… Herkes o uygulamaya koşuyor Yerli Twitter rekor kullanıcıya ulaştı

Twitter'ı 44 milyar dolara Jack Dorsey'den satın alan Elon Musk, radikal değişikliklere devam ediyor. Bu çerçevede Musk, rekor kıran bir tweet atarak, "Twitter'da bir günde onaysız hesaplar 600 tweet, onaylı hesaplar ise 6000 tweet görüntüleyebileceğini" söyledi. Musk'ın aldığı bu karardan sonra Twitter kullanıcıları siteyi birer birer terk etmeye başladı. Kullanıcıların yeni adresi ise 2020 yılında açılan yerli Twitter Yaay oldu. Peki yerli uygulama Yaay nasıl kullanılır? İşte tüm bilgiler.

Haberin Devamı

Milliyet.com.tr'nin derlediği özel habere göre;  Twitter'da getirilen görüntülenme sınırından sonra kullanıcılar birer birer Yaay uygulamasına geçiyor.

YAAY UYGULAMASI NEDİR?

YAAY, sosyal medya kullanıcılarının ilgi alanlarına göre içerik üretebilecekleri ve her anını paylaşabilecekleri bir platformdur. 2 Eylül 2020 yılında hayata geçirilen YAAY, Türkiye merkezli sosyal medya uygulamasıdır.

Twitterı terk eden edene… Herkes o uygulamaya koşuyor Yerli Twitter rekor kullanıcıya ulaştı

YAAY, kullanıcıların ilgi alanlarına göre kategoriler oluşturur. Bu kategorilerde kullanıcılar, fotoğraf, video, ses veya metin gibi farklı formatlarda içerik üretebilir ve paylaşabilir. Paylaştıkları içerikler, diğer kullanıcılar tarafından beğenilir, yorumlanır ve paylaşılır. Sevilen uygulamanın geliştirici ise Türk Telekom çatısı altındaki TT Ventures'dir.

Haberin Devamı

YAAY, sosyal medyada sadece tüketen değil, üreten ve kazanan bir topluluk yaratmayı hedefler. YAAY, kullanıcıların ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş bir içerik akışı sunar. YAAY, kullanıcıların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlar.

YAAY KULLANICI SAYISI NASIL ARTIRILIR?

Türk Telekom'un internet sitesinden alınan bilgiye göre; Her geçen gün yeni bir özellik ile kullanıcıların karşısına çıkan Yaay’da istediğin kategorilerde istediğin içeriği ve hikâyeyi paylaşabilir ve etkileşimde bulundukça puan toplayarak ‘Popüler’ bölümünde yer alabilirsin. Diğer kullanıcılarla iletişim kurarak takipçi sayını arttırabilir ve Yaay’da popüler olabilirsin.​

Özel not: Yaay'ın belirli dönemlerde kullanıcı sayısını artırdığını görüldü. İlk ve en büyük kullanıcı artışı WhatsApp'ın gizlilik politikası kararını değiştirmesiyle olmuştu. İkinci en büyük kullanıcı artışı ise Elon Musk'ın tweet görüntüleme sınırı açıklamasından sonra oldu. Twitter'a alternatif uygulamalar arayan kullanıcıların ilk tercihi de Yaay oldu.

Kaynak: Milliyet.com.tr