Teknoloji 182 Neden Aranmaz? Arama Düşmüyorsa Ve Çalmıyorsa Sebepleri Nelerdir?

182 Neden Aranmaz? Arama Düşmüyorsa Ve Çalmıyorsa Sebepleri Nelerdir?

12.08.2021 - 14:22 | Son Güncellenme:

Sağlık kuruluşları tarafından oluşturulmuş olan ALO 182 hat numarasına son zamanlarda ulaşım sağlanamamaktadır. Belirli zaman aralıklarında hattın sürekli olarak düşmesi ve durup dururken bir anda kapanması en sık karşılaşılan durumlar arasındadır. Peki, 182 neden aranmaz? Arama düşmüyorsa ve çalmıyorsa sebepleri nelerdir? Sizin için tüm detayları ile derledik.

182 Neden Aranmaz Arama Düşmüyorsa Ve Çalmıyorsa Sebepleri Nelerdir

Vatandaşların gün içerisinde hastanelerden randevu almak için 182 numaralı hattı sıklıkla aradıkları belirlenmiştir. Fakat sağlık kuruluşları tarafından oluşturulan ALO 182 numaralı hatta son zamanlarda ulaşım sağlanamamaktadır. Bu nedenle vatandaşlar bu durumu araştırır bir hale gelmiştir. Özellikle internet ortamını aktif bir şekilde kullanamayan kişiler MHRS randevu sistemi yerine ALO 182 numarasını kullanmaktadır.

182 Neden Aranmaz?

ALO 182 hattına ulaşamayan kişiler genellikle yoğunluk sebebi ile ulaşım sağlayamamaktadır. ALO 182 hat yerine internet üzerinden MHRS üzerinden de hastane randevusu almak mümkündür. Hatta ulaşılamaması ile ilgili herhangi bir arıza kaydı bulunmamaktadır.

Arama Düşmüyorsa ve Çalmıyorsa Sebepleri Nelerdir?

ALO 182 vatandaşların kolay bir şekilde hastane randevusu alabilmeleri için oluşturulmuş olan bir hattır. 22 Ocak tarihinden beri hatta ulaşmada sıkıntılar yaşanmaktadır. Yetkililer hatta ulaşılamadığı için oluşturulmuş olan bir arıza kaydının olmadığını belirtmişlerdir. Birkaç deneme sonrasında hatta ulaşım sağlanabilmektedir. ALO 182 hattına ulaşılamamasının sebebinin yoğunluk olduğu belirtilmiştir. Aşı randevusu almak isteyen kişiler e-devlet uygulaması üzerinden de TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile randevu alabilmektedir. MHRS sistemi üzerinden de randevu alabilmek mümkündür.