Teknoloji Elektromanyetik Alan (Emf) Nedir? Emf Sağlığa Zararları Nelerdir?

Elektromanyetik Alan (Emf) Nedir? Emf Sağlığa Zararları Nelerdir?

08.02.2022 - 15:35 | Son Güncellenme:

Günümüzde en çok maruz kalınan durumlardan biri radyasyondur. Radyasyonun farklı çeşitleri bulunmaktadır. Son zamanlarda oluşan hastalıkların pek çok nedeni radyasyon ile ilişkilidir. Elektromanyetik alan olarak adlandırılan EMF sağlık açısından da pek çok zarar barındırmaktadır. Oluşturulan enerji alanları ile insanlar büyük ölçüde etkilenmektedir. EMF nedir ve sağlığa zararları nelerdir hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Elektromanyetik Alan (Emf) Nedir Emf Sağlığa Zararları Nelerdir

Sosyal hayatta her alanda radyasyona maruz kalınmaktadır. İnsanların tüm hayatlarını etkileyen bu zararlı ışınlar farklı hastalıkların kaynağı olarak da bilinmektedir. Çevre sağlığı örgütü tarafından yapılan araştırmalara göre EMF insanlar üzerinde kanser hücrelerinin artmasına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

 Elektromantetik Alan (EMF) Nedir?

 EMF günlük hayatta kullanılan tüm cihazların yaydığı dalga boyu olarak bilinmektedir. Bu dalgalar radyasyon yayıcı özelliğe sahiptir. İnsanların büyük ölçüde etkilendiği bu durum sağlık açısından da çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Hücre içerisinde bulunan proteinlerin zaman içerisinde azalmasına neden olan bu dalga boylarından olabildiğinde uzak durumları önerilmektedir.

 EMF Sağlığa Zararları Nelerdir?

 EMF sağlık açısından çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Özellikle insan vücudunda bulunan hücre sayısının azalmasına ve hücrelerin içerisinde bulunan protein miktarının günden güne yok olmasına neden olur. DNA kırılma sorunları yaşanarak insanların hareket fonksiyonları kısıtlanmaktadır. Yaşlanmayı büyük ölçüde etkileyerek erken yaşlanmaya ve çökmeye neden olur. Sağlık açısından kronik pek çok rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Günlük hayatta EMF cihazlarından uzak durulması önerilmektedir.