Teknoloji Hdcp Nedir, Nasıl Çalışır? Hdcp Desteği Ne İşe Yarar?

Hdcp Nedir, Nasıl Çalışır? Hdcp Desteği Ne İşe Yarar?

24.02.2022 - 15:13 | Son Güncellenme:

HDCP kelimesi son zamanlarda oldukça fazla duyulmaya başlanan kelimeler arasında yer almaktadır. Siz de HDCP kelimesini duyduğunuz zaman sahip olduğu anlam ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. HDCP nedir, nasıl çalışır? HDCP desteği ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Hdcp Nedir, Nasıl Çalışır Hdcp Desteği Ne İşe Yarar

 HDCP kelimesi, aslında bir içerik koruma algoritmasına verilen isim olarak ifade edilebilir. HDCP teriminin bir kısaltma olarak kullanıldığını söylemek de mümkündür. Kelimenin açılımının ise High-Bandwidth Digital Content Protection şeklinde olduğu ifade edilebilir. Türkçe anlamı ise Yüksek Bant Genişliği Dijital İçerik Koruması olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 HDCP Nedir, Nasıl Çalışır?

 HDCP bir koruma algoritması olarak bilinmektedir. Bu algoritma sayesinde dijital içeriklerin kopyalanmasının önüne geçilmesi istenmektedir. HDCP'ye tıklamanız durumunda ise ekranınızın bu durum için uygun olup olmadığını görmeniz mümkün olacaktır. HDCP‘ uyumu bulunmayan ekranlarda ise orijinal film izlenmek istendiğinde görüntünün gelmemesi veya kötü bir şekilde gelmesi sorunu ile karşı karşıya gelinebilmektedir. 

 HDCP Desteği Ne İşe Yarar?

 HDCP desteği, dijital bir içeriğin bir cihazdan televizyon ekranına aktarılması sırasında telif hakkını korumaya yönelik olarak ifade edilebilir. Televizyonunuza bağlı olan bir cihazdan Netflix izlemek için HDCP gerektiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda HDCP, HDMI veya DVI bağlantısı yoluyla yansıtılacak olan içeriklerin telif haklarının korunmasını amaçlamaktadır. Yani veri aktarımı sırasında HDCP desteği bulunmayan cihazların görüntüye ulaşamayacağı ifade edilebilir.