Teknoloji Macbook Nedir? Mac Bilgisayarlar İle Windows Bilgisayarlar Arasında Ne Fark Vardır?

Macbook Nedir? Mac Bilgisayarlar İle Windows Bilgisayarlar Arasında Ne Fark Vardır?

17.03.2021 - 15:54 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesi ile beraber, artık her şey internet üzerinden yürütülmeye başlanmıştır. İnternet kullanabilmek içinde bazı cihazlara ihtiyaç duyulur. Bunlar telefon, tablet, bilgisayar, laptop ve TV olarak sıralayabiliriz. Bilgisayarlar ise işletim sistemlerine göre ayrılmaktadır. En çok merak edilen Macbook ve Windows arasındaki farktır. Macbook nedir ve iki sistem arasındaki farkı sizler için derledik.

Macbook Nedir Mac Bilgisayarlar İle Windows Bilgisayarlar Arasında Ne Fark Vardır

Macbook, bir teknoloji markasının ürünü olup Android ve Windowstan farklılık gösterir. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Macbook Nedir?

Macbook 2006 yılında ünlü bir teknoloji firması tarafından sunulan seriye verilen isimdir. Macbooklar, aslında bir laptopdur. Fakat işletim sistemlerinden dolayı diğer laptoplardan farklılık gösterir. Yeni nesil, laptop olarak varsayılan Macbooklar, kendi içerisinde paylaşıma fazla açık olmayan veriler içerir.

Mac Bilgisayarlar ile Windows Bilgisayarlar Arasında Ne Fark Vardır?

Macbook ile windows bilgisayarlarını birbirinden ayıran en büyük özellik işletim sistemleridir. Mac, Windows yerine OSX kullanır. Macbooklar, bazı programlar açısından sıkıntılı bir sistem sunar. Windows bilgisayarlar gibi her programa açık değildir. Ancak hız ve çözüm bulma açısından macbooklar daha avantajlı görülmektedir.