Teknoloji Trend Olan Aramalar Nasıl Silinir? Google Arama Önerileri Nasıl Kaldırılır?

Trend Olan Aramalar Nasıl Silinir? Google Arama Önerileri Nasıl Kaldırılır?

24.05.2021 - 13:55 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden kişiler istediği her an farklı konularda araştırma yapabiliyor. Google üzerinde arama yapan bireylerin önüne farklı kelimeler çıkabiliyor. Bireyler önerilen trend aramaların nasıl kaldırılacağını merak ederek araştırmalar yapabiliyor. Google arama önerilerinin kaldırılması araştırılan bir bilgidir. Trend olan aramalar nasıl silinir? Google arama önerileri nasıl kaldırılır? Arama önerilerini kaldırma konusunda detayları derledik.

Trend Olan Aramalar Nasıl Silinir Google Arama Önerileri Nasıl Kaldırılır

Trend olan aramalar Google üzerinden kolayca kaldırılabilir. Ayarlara giriş yaparak genel ayarlar seçilir. "Trend olan aramalarla otomatik tamamla" ayarı kapatılabilir.

Haberin Devamı

Trend Olan Aramalar Nasıl Silinir?

 Kişiler merak ettiği bir kelimeyi ve olayı araştırırken Google sitesini kullanıyor. Google sitesine daha herhangi bir kelime yazmadan, kişilere bazı trend kelimeler sunuluyor. Bireyler trend kelimeleri gördüğünde yanlış işlemler yapabiliyor. Pek çok kişi trend olan aramaları görmek istemediğinden silmek için birçok yönteme başvurabiliyor. Trend olan aramalar, herkes tarafından yapılan aramaları ifade ediyor.

 Kişiler her ne kadar başka konuları araştırsa da, trend aramalar önüne çıkabiliyor. Trend aramaların kaldırılması çok kolaydır. Ayarlar kısmında yer alan "trend olan aramalarla otomatik tamamla" ayarı bulunmalıdır. Ayar eğer açık ise, kapatılmalıdır. Kapatılmasıyla birlikte, trend olan aramalar kişilerin önüne çıkmayacaktır. Eğer tekrar açılmak istenirse, aynı ayarlardan tekrar aktif edilebilir.

Haberin Devamı

 Google Arama Önerileri Nasıl Kaldırılır?

 Google üzerinden her gün yapılan milyarlarca arama bulunuyor. Google sistemi kullanıcıların işlemlerini kolaylaştırmak için onlara pek çok kelimeyle ilgili öneri veriyor. Kullanıcılar verilen önerilerden rahatsız olabiliyor. Verilen arama önerileri kişiler tarafından hoş karşılanmıyor. Google arama önerilerini kaldırmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor.

 Öncelikle tarayıcı ayarlarına girerek, bazı ayarlara ulaşmak gerekiyor. "Trend olan aramalarla otomatik tamamla" ayarı bulunarak kapatılmalıdır. Ayarın kapatılmasıyla birlikte, Google kullanıcılara herhangi bir kelimeyi veya cümleyi öneri olarak göstermeyecektir.