Teknoloji TEKNOLOJİ PAZARI

TEKNOLOJİ PAZARI

21.06.2013 - 23:17 | Son Güncellenme:

Cüzdan bataryası...Oyunların içine girin...Verileriniz kanatlanacak...RAM nasıl değiştirilir?...

TEKNOLOJİ PAZARI

Cüzdan bataryası
Şarj kılıfları ve harici batarya taşımaktan sıkılanlar için Gokuusu’nun ultra ince bataryası ilaç olacak. 4.5mm. kalınlıktaki batarya, 1000mAh gücünde. Cihaz, 4GB belleğiyle de dikkat çekici. 30 dolar.

Haberin Devamı

Oyunların içine girin
Gamepad’in titreyerek yarattığı adrenalin, giyilebilir ARAIG’le vücüdunuza işleyecek. Darbe hislerini, 48 titreşim motoruyla gerçek zamanlı olarak iliklerinizde hissedeceksiniz. Kickstarter üzerinden 325 dolar.

Verileriniz kanatlanacak
Kablosuz SD kart üreticisi Eye-Fi’la artık verilerinizi kablosuz transfer edebileceksiniz. Kart, aktarımı Wi-Fi’yla sağlıyor. “Mobi” modeli de telefonlar için aynı işlemi görüyor. 8GB, 50 dolar, 16GB 80 dolar.

RAM nasıl değiştirilir?
Gözümüz gibi baktığımız akıllı cihazlar yaşlandığında onları hızlandırmak, kırıldıklarında tamir etmek elinizde. ‘Atölye’de, sizlere cihazlarınızı nasıl onarıp, “yükseltebileceğinizi” anlatacağız.
Masaüstü bilgisayarınız güncel program ve oyunları çalıştırmakta zorlanıyorsa, belleğiniz yetersiz kalıyor olabilir. Birkaç basit adımda belleği (RAM) yükselterek performansını artırabilirsiniz.
- Öncelikle kasanın kapağını açın. Anakartınızın konumuna göre yan yatırdığınız kasanızda bellek kartlarınızın yerini tespit edin.
- Bellek kartınızı çıkaracaksanız, iki yanında bulunan plastik kulakçıklara aynı anda bastırarak, kartı yuvadan ayırın.
Yeni bellek kartlarını, anakarta oturttuktan sonra, kartın her iki ucundan, bir “çıt” sesi gelip, plastik kulakçıklar kapanana kadar bastırın.
- Kasa kapağını kapatıp, bilgisayarınızı açın ve BIOS ekranında yeni bellek boyutunuzun doğru görüntülendiğini kontrol edin.
Tebrikler, bilgisayarınız artık daha “hızlı” çalışacak...