Teknoloji Telegram'ın yeni sunulan özellikleri dikkat çekiyor

Telegram'ın yeni sunulan özellikleri dikkat çekiyor

26.02.2021 - 14:31 | Son Güncellenme:

WhatsApp'ın yeni kararı sonrası ortalık karışmış ve milyonlarca kişi WhatsApp alternatifi uygulamalara akın etmişti. Onlardan biri olan Telegram ise yeni kazandığı milyonlarca kullanıcısı için yeni özelliklerini duyurdu.

Telegramın yeni sunulan özellikleri dikkat çekiyor

WhatsApp alternatifi olarak gündeme bu aralar daha çok gelen Telegram yeni beta güncellemesi olan 7.5.0 ile kullanıcılara yeni özellikler sunuyor. Bir blog yazısı ile özellikleri duyuran platform, kullanıcıların karşısına 'otomatik silinen mesajlar' özelliği ile çıkıyor. 

Haberin Devamı

Telegram için gelen yeni özellikler

Kullanıcıların başka platformlarda da karşısına çıkan 'otomatik silinen mesajlar' özelliği yeni güncelleme sayesinde Telegram tarafına da taşınıyor. Mesajların otomatik olarak silinmesini isteyen kullanıcıların karşısına 24 saat ya da 7 gün içerisende silinmesi iki gibi iki seçenek çıkıyor. 

Hem iOS hem de Android kullanıcıları için sunulan otomatik silinen mesajlar özelliğine ek olarak bir de iki widget seçeneği kullanıcıların karşısına çıkacak. Sohbetler için ayrı ve kısa yol olarak ayrı widget gelecek. 2013'ten bu yana kullanıcılar, Gizli Sohbetlerdeki mesajlar için otomatik silme özelliğini kullanabiliyor ancak yeni güncelleme sayesinde tüm sohbetlerde bu özellik yer alıyor. 

Haberin Devamı

Android'de zamanlayıcıyı etkinleştirmek için bu adımları izleyebilirsiniz > Geçmişi Temizle öğesine dokunun ve ardından bir süre seçin.(24 saat 7 gün iki seçenek)

iOS'te, bir mesaja basıp basılı tutun, Seç > Sohbeti Temizle (sol üst) > Otomatik Silmeyi Etkinleştir seçeneğini seçin.

Güncelleme ile aynı zamanda daha fazla hareketli emoji ve sohbet detaylarını görüntüleme gibi özellikler geliyor. Buna ek olarak Telegram gruplarındaki kişi sayısını kısıtlamak amacıyla sınırlayıcı ve belirli bir kişiye ulaştıktan sonra kendi kendini silen 'grup davet bağlantıları' da bulunuyor.