Teknoloji The Witcher 3’ün Toplam Satışları 20 Milyona Ulaştı

The Witcher 3’ün Toplam Satışları 20 Milyona Ulaştı

14.03.2016 - 13:47 | Son Güncellenme:

Yılın en merak edilen oyunlarından biri olan The Witcher 3: Wild Hunt, anlaşılan tüm o heyecanlı beklenişi tümüyle karşılayabilmiş bir yapım oldu…

The Witcher 3’ün Toplam Satışları 20 Milyona Ulaştı

Geliştirilme süreci bir hayli uzun süren fakat tüm gecikmeleri affettirmeyi başaran The Witcher 3: Wild Hunt, bilindiği üzere satışa sunulduğu günden bu yana epey fazla ödülün de sahibi olmayı başardı. Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için CD Projekt RED tarafından geliştirilen ve bir süre önce piyasaya sürülen The Witcher 3, açıklanan bilgilere göre bu zamana kadar 6 milyondan fazla satmayı başardı. Serinin en hızlı en çok satan halkası olmayı başaran 3. oyun, bununla birlikte ek içerik bazında düşünülürse epey uzun bir oynanış süresi de sunuyor.

Haberin Devamı
Oyun Satışlarında Daha Detaylı İstatistik Dönemi

Gelelim ana serinin toplam satışlarına. Aynı adlı kitaplardan uyarlanan The Witcher serisi, ilk oyunu epey zor olan bir yapıya sahip. Nitekim ikinci oyunda da zor bir oynanış sunan geliştirici ekip, derinleşen senaryo ile birlikte üçüncü oyunda da pek kolay bir oynanış sunmuş değil. Tüm bu zorlukları ile birlikte epey beğenilen seri, bu zamana kadar toplamda 20 milyon adet satmayı başardı. Satışların 6 milyonu, The Witcher 3’ten geldi kalan 14 milyonluk satış ise serinin ilk iki oyununa ait.

Serinin üçüncü halkasına ait satışların %31.6’lık dilimi dijital olarak gerçekleşirken kalan %68.4’lik kesimin ise fiziksel olarak gerçekleştiği bildirildi. Ancak gelir bakımından iki türün de eşit miktarlara sahip olduğu açıklanmış bulunmakta.